PREGOVORI SE NASTAVLJAJU

Hitlerov Mercedes nije prodan na aukciji unatoč ponudi od 7 milijuna dolara

24.01.2018 u 14:38

Bionic
Reading

Jedan od svega 88 primjeraka Mercedes-Benzovog 770K Grosser Offener Tourenwagena, koji je svojevremeno služio u floti od pet osobnih primjeraka Adolfa Hitlera, nije pronašao novog vlasnika tijekom prošlotjedne aukcije u Scottsdaleu unatoč dosegnutoj ponudi od 7 milijuna dolara

Takozvani ‘Super Mercedes’ iz 1939. nije uspio postići najnižu cijenu za koju ga je anonimni vlasnik bio voljan prodati, no to ne znači da rijetki klasik s blindiranim staklima i panelima otpornim na streljivo neće zamijeniti ruke.

Naime aukcijska kuća izvijestila je kako su nastavljeni privatni pregovori o prodaji automobila.

Gotovo 80 godina stari kabriolet zaplijenila je američka vojska u Francuskoj nakon okončanja Drugog svjetskog rata, a automobil je otad promijenio nekoliko vlasnika, pa čak i bio muzejski primjerak u Las Vegasu.

Posljednji put je prodan 2009. anonimnom kupcu iz Rusije, a FOXNews vjeruje kako ga taj isti kolekcionar sad pokušava prodati.

Automobil je u potpunosti restauriran i funkcionalan, a pokreće ga 7,7-litreni redni osmerocilindrični motor s 230 KS sposoban dosegnuti brzinu veću od 160 km/h.

  • +5
Mercedes-Benz 770K Grosser Offener Tourenwagen Izvor: Promo fotografije / Autor: worldwide-auctioneers.com