auti i moda

Porsche u suradnji s Aiméom Leonom Doreom izlaže jedinstveni 356 B iz 1960.

10.05.2023 u 15:32

Bionic
Reading

Kultni sportski automobil susreće se sa suvremenim lifestyle brendom. Ovaj visoko individualizirani 356 je treća suradnja između Porschea i njujorške modne marke Aimé Leon Dore (ALD)

Obojen u Midnight Blue ponoćno plavu boju, jedinstveni automobil kombinira puristički dizajn sportskog automobila s luksuznim detaljima. 356 ALD je treći zajednički projekt vozila dvaju partnera. Kako bi se postigao elegantan izgled karoserije, odbojnici sprijeda i straga su uklonjeni. Vozilo je naknadno opremljeno disk kočnicama s kotačima od brušene aluminijske legure postavljenim na retro gume s bijelim bočnicama.

Na prednjem kraju, nova svjetla za maglu značajan su dodatak zajedno s ručno oslikanim grbom ALD u zlatnim listićima na lijevom blatobranu. Na rešetku iznad motora postavljene su tri posebno dizajnirane oznake rešetke koje podsjećaju na nekada uobičajene simbole klubova ili motorsporta.

Porsche 356 je jedinstveni model 356 B iz 1960. nastao u suradnji s Aimé Leon Dore Izvor: Ostale fotografije / Autor: Paul Hepper

Stil u kombinaciji s udobnošću u središtu je dizajna interijera. Model koristi upravljač iz vrhunskog modela tog vremena, 356 Carrera 2.

Cijenjenost profinjenih detalja odražava se u kožnim sjedalima u ponoćno plavoj boji s šavovima u boji i tartan uzorkom u središnjim dijelovima. Nasloni sjedala i podne prostirke presvučeni su mekom alpaka kožom.

U petak, 5. svibnja, ovaj izvanredni Porsche 356 B proslavit će svoju premijeru na ponovnom otvaranju vodeće trgovine ALD u New Yorku. Brend je također dizajnirao capsule kolekciju kako bi proslavio ovo najnovije poglavlje u partnerstvu.

  • +8
Porsche 356 Aimé Leon Dore Izvor: Promo fotografije / Autor: GEOFFREY VOIGHT LEUNG

Modna kuća Aimé Leon Dore (ALD)

ALD je modni i lifestyle brend osnovan 2014. godine sa sjedištem u četvrti Queens u New Yorku, SAD. Nadahnut svakodnevnim životom i kulturom, Aimé Leon Dore dosljedno je usavršavao i pomicao granice muške mode s jasnom, odvažnom i klasičnom estetikom.

Prethodne suradnje

ALD 356 je treće vozilo dizajnirano u suradnji s Aimé Leon Doreom. Godine 2020. obnovljena 911 Carrera 4 (tip 964) koja je predstavljena u galeriji Jeffery Deitch tijekom Tjedna mode u New Yorku. Model je sadržavao tkanine iz capsule kolekcije, uključujući Schott Sunflower Leather i Loro Piana Houndstooth akcente.

Godine 2021. osnivač i kreativni direktor ALD-a Teddy Santis ispunio je san s modelom 911 SC u maslinastoj boji: svojim vrlo osobnim 911 temeljenim na povijesti i nasljeđu njegove grčke obitelji. Automobil je imao dodatna svjetla na prednjem poklopcu motora, Fuchsove naplatke i nosač na krovu što je ovu povijesnu 911-icu učinilo savršenim suputnikom u svakodnevnoj uporabi.