Audi, BMW, Suzuki...

AD Plastik Grupa dogovorila nove poslove u vrijednosti 10 milijuna eura

23.04.2019 u 15:07

Bionic
Reading

AD Plastik Grupa dogovorila je nove poslove za europsko tržište ukupne vrijednosti 10,2 milijuna eura uz ostalo i za Audi, BMW i Suzuki, izvijestili su u utorak iz te tvrtke sa sjedištem u Solinu

U sklopu tih narudžbi dogovoreni su i prvi poslovi za mađarsku tvornicu AD Plastik Grupe - Tisza Automotive - od početka njezine integracije.

Za tržište Mađarske dogovoreni su tako poslovi za vozila Suzuki Vitara i S Cross, Audi A3 i Audi A3 CC te BMW 3 sveukupne vrijednosti 3,6 milijuna eura. Uz ostalo, tamo će raditi i obloge hladnjaka za vozila Vitara i S Cross.

Direktor prodaje za EU tržišta AD Plastik Grupe Toni Štambuk naveo je da je projekt važan zbog kontinuiteta suradnje sa tvrtkom Suzuki, najvećim kupcem u njihovoj mađarskoj tvornici.

"Uspostavili smo vrlo važnu suradnju naših službi razvoja koja će zasigurno rezultirati nekim novim realizacijama i izazovima" istaknuo je Štambuk.

S kupcem Alro ugovoreni su poslovi proizvodnje vanjskih obloga vrata i komponenti branika za Audijeva vozila ukupne vrijednosti 2,2 milijuna eura, dok je s tvrtkom SMP ugovorena proizvodnja krovnih letvica za vozila BMW 3 u vrijednosti od 0,9 milijuna eura.

Navedeni poslovi realizirati će se na mađarskoj proizvodnoj lokaciji gdje se trenutno proizvode i dijelovi za Bentley, proizvođača s iznimno visoko postavljenim standardima kvalitete. Najveći dio realizacije za Bentley čini proizvodnja plastičnih komponenti koje se oblažu specijalnom kožom isporučenom od kupca koji strogo nadzire proces.

AD Plastik Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AD Plastik

Direktor tvornice Tisza Automotive Daniel Kovač istaknuo je da se do kraja 2019. planira potpuna integracija Tisza Automotivea u sustav AD Plastik Grupe.

"Nakon reorganizacije koju provodimo i planiranih investicija, lokacija u Mađarskoj bit će potpuno spremna za nove poslove i izazove. Tvornica ima velik potencijal i sigurno će doprinijeti našem pozicioniranju kao jednog od vodećih globalnih dobavljača na području istočne Europe", naglasio je Daniel Kovač.

AD Plastik Grupa, isto tako, ugovorila je i nove poslove sa svojim dugogodišnjim kupcima Renault Grupom i Hellom. Proizvodit će nosače radara za vozila Renault Traffic ukupne vrijednosti 1,5 milijuna eura te kućišta svjetla za vozila Nissan Navara i Volvo V40 ukupne vrijednosti 5,1 milijun eura.