tektonski udar

Što ovo znači za nas? Glovo za deset dana prestaje s radom u Sloveniji!

30.04.2024 u 12:56

Bionic
Reading

Glovo, dostavna platforma koja je u Sloveniji počela s radom 2021. godine, najavljuje da će prestati s radom u toj zemlji od 10. svibnja i to 'nakon ponovne procjene investicijskih prioriteta tvrtke'

'Nakon temeljitog razmatranja, donijeli smo odluku da prekinemo s radom u Sloveniji. U budućnosti će se tvrtka Glovo usredotočiti na jačanje svoje pozicije u 23 države u kojima posluje, što će nam omogućiti pružanje boljih usluga milijunima korisnika koji svakodnevno koriste aplikaciju Glovo. Zahvaljujemo našem timu i lokalnim dionicima, korisnicima, partnerima i dostavljačima na njihovom predanom radu i doprinosu rastu Glova u Sloveniji proteklih godina. Obvezujemo se da ćemo osigurati što je moguće glađi proces prestanka poslovanja za sve dionike', izjavila je Ana Fraile, generalna direktorica Glova Slovenija.

Glovo se obvezao podržati svoje zaposlenike tijekom ovog prijelaznog razdoblja. To će učiniti tražeći odgovarajuće poslove u drugim njihovim uredima i osiguravajući otpremnine koje premašuju zakonski minimum. Svi dostavljači, partneri i korisnici bit će obaviješteni o zatvaranju, dodaju iz tvrtke.

'Ova se odluka odnosi samo na zatvaranje našeg poslovanja u Sloveniji i ne utječe na druga
Glovo tržišta u regiji jugoistočne Europe. Jugoistočna Europa jedna je od ključnih regija za
Glovo. Tvrtka ostaje predana svojim operacijama u preostalim zemljama u kojima trenutno
posluje i vjeruje da će ova odluka ojačati poziciju platforme na ostalim tržištima', poručili su iz tvrtke.