raspad sistema

U Velikoj Britaniji nestašice goriva, BP zatvorio dio benzinskih crpki, razlog je vrlo bizaran

24.09.2021 u 12:55

Bionic
Reading

Britanski naftni div BP objavio je da je privremeno zatvorio dio benzinskih stanica u Velikoj Britaniji jer nema dovoljno vozača koji bi cisternama dovozili gorivo iz rafinerija

"Imamo poteškoća s opskrbom gorivom na nekim našim maloprodajnim mjestima u Velikoj Britaniji pa smo, nažalost, bili prisiljeni privremeno zatvoriti nekoliko lokacija zbog manjka bezolovnog i dizelskog goriva", navodi BP u priopćenju objavljenom u četvrtak.

BP ima oko 1.200 brendiranih stanica u Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Nastavljamo surađivati ​​s našim prijevoznikom kako bismo moguće poremećaje u budućnosti sveli na minimum i osigurali učinkovite i djelotvorne isporuke za opsluživanje naših kupaca", stoji u priopćenju.

Prioritet će biti isporuke benzinskim stanicama uz autoceste, magistralne ceste i u mjestima s najvećom potražnjom, naveli su u BP-u, dodavši da će nastojati popuniti spremnike u što kraćem roku.

Iz ExssonMobileovog Essa izvijestili su da je problem s nestašicom vozača utjecao i na nekoliko od ukupno 200 maloprodajnih mjesta njegovog Tesco Alliancea u Velikoj Britaniji.

"Blisko surađujemo sa svim sudionicima naše distribucijske mreže kako bismo optimizirali opskrbu i sveli neugodnosti za kupce na najmanju moguću mjeru", navode u priopćenju.

  • +25
Nafta Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Nedovoljan broj vozača izazvao je poremećaje u dostavi i u britanskom prehrambenom sektoru.

Sektor kamionskog prijevoza izvijestio je da im treba još 90.000 vozača kako bi zadovoljili potražnju nakon što je brexit europskim vozačima otežao rad u Velikoj Britaniji, a pandemija covida-19 spriječila obuku novih radnika, navodi Reuters.