imaju 'multiple traume'

Iz bolnice se oglasili o stradalima u nesvakidašnjoj prometnoj na Poljudu: 14-godišnjak stabilno, 15-godišnjak i dalje kritično

29.09.2022 u 12:43

Bionic
Reading

U nesvakidašnjoj nesreći koja se u srijedu navečer dogodila na splitskom Poljudu, kada je automobil izletio sa šetnice oko stadiona i pao 11 metara niže točno pred službeni ulaz u Hajduk, sudjelovao je jedan 41-godišnjak i dvoje maloljetnika

Svi su zadobili teške ozljede opasne po život, a u KBC-u Split jutro nakon nesreće otkrili su stanje dvojice dječaka.

'Radi se o adolescentima. Jedan ima 14 godina i sada je u stabilnom stanju, premješten je u Zavod za neurokirurgiju. Drugi je 15-godišnjak i teže je ozlijeđen, još uvijek je životno ugrožen i liječimo ga u našem zavodu', kazala je novinarima doc. dr. Branka Polić, pročelnica Zavoda za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnom skrbi.

Objasnila je da obojica adolescenata imaju 'multiple traume', dakle da su im osim glave ozlijeđeni i drugi dijelovi tijela.

  • +11
Prometna na Poljudu Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

41-godišnjak koji se s njima nalazio u automobilu također je u teškom stanju. On je, kako su objavili mediji, policiji otprije poznat po zlouporabi droga i sitnim krađama.

Okolnosti same nesreće još uvijek se istražuju: tek treba vidjeti tko je zapravo vozio automobil, koji su razlozi njegovog izlijetanja sa šetnice, te je li u tom trenutku oko Poljuda bilo još automobila koji su navodno sudjelovali u čestim ilegalnim utrkama. Angažiran je prometni vještak.

Još uvijek se čekaju i nalazi kojima će se utvrditi jesu li kod nekih od sudionika u krvi bili prisutni narkotici ili alkohol.

Prometna nesreća pukom srećom nije završila ozbiljnijom tragedijom jer je 'Opel Astra' aterirala točno pred službeni ulaz u Hajduk, na mjestu kojim konstantno prolaze stotine osoba, pa i djece koja dolaze na treninge i roditelja koji ih prate. Tek nekoliko metara dalje nalazi se vrlo posjećeni Hajdukov fan shop, kao i Odjel za članstvo.