otkriven motiv ubojstva

Femicid u Zagrebu: Ubio majku dvoje djece, htjela je prekinuti 'nenormalnu vezu'

09.05.2024 u 08:35

Bionic
Reading

U stravičnom događaju nedaleko od zagrebačke nedovršene Sveučilišne bolnice, L. B. (48) je kuhinjskim nožem usmrtio Kristinu K. K. (48), poznatu grafičku dizajnericu i umjetnicu, majku dvoje djece, koja je bila u vezi s njim. Pritom je i samog sebe ozlijedio te zadobio rezne rane na prstima lijeve ruke

Sudsko vijeće Velikogoričkog suda odredilo mu je mjesec dana istražnog pritvora u Remetincu. Na ispitivanje je doveden u jednokratnom odijelu i cijelo je vrijeme imao pognutu glavu

Prema preliminarnim saznanjima, L. B. je u ponedjeljak navečer, oko 19:20 sati, nazvao policiju tvrdeći da se 'samo branio od navodne napadačke gestikulacije K.K. te da nije imao namjeru ozlijediti je, a kamoli ubiti. Navodno je tvrdio da ga je Kristina pokušala daviti rukama, što je dovelo do fatalnog sukoba.

  • +12
Ubojstvo u Blatu Izvor: Cropix / Autor: Ivana Grgic

Kristina je, prema navodima prijatelja u razgovoru za Jutarnji list, planirala prekinuti dvogodišnju 'nenormalnu vezu'. Čekaju se detalji obdukcije Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, kako bi se utvrdila dinamika događaja i eventualna neubrojivost L. B. u trenutku zločina.

Unatoč tvrdnjama osumnjičenog, istražitelji će provjeriti sadržaj mobilnih uređaja oboje kako bi bolje razumjeli okolnosti koje su dovele do tragedije. Prijatelji žrtve opisuju L.B. kao 'osrednje ugodnog, ali je primjećeno da je veza s njim izazivala nelagodu u posljednje vrijeme.