redovna kontrola

Trebao voziti bus pun djece na maturalac, pronađen mu alkohol u krvi

15.05.2024 u 10:14

Bionic
Reading

Vozač autoprijevoznika AT Karlovac jutros je trebao voziti autobus pun djece na maturalac u Istru, no kod vozača je prilikom redovne policijske kontrole utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, potvrdio je to sam direktor AT Karlovac, Karlo Rukavina

Rukavina je istaknuo da dosad nisu imali slučaj poput ovoga, da nikad nije bilo problema s dotičnim vozačem, kao i da inače radi turizam.

'Vozač je bio na godišnjem, sad je puno izleta, vozača manjka kao i svugdje, morali smo napraviti nekakvu rotaciju, no to ga ne opravdava. Bio je upoznat s tim da će biti testiran od strane policije', istaknuo je Rukavina, piše N1.

Na upit o tome kakve će biti posljedice za vozača, direktor AT Karlovac je putem službenog priopćenja istaknuo sljedeće:

'Izražavamo duboko žaljenje zbog nedopustivog postupka našeg vozača. Želimo jasno istaknuti kako naše Društvo ima apsolutnu nultu toleranciju prema svakom obliku neprofesionalnog ponašanja naših zaposlenika. Čin vozača predstavlja izrazito tešku povredu radnih obveza te će se protiv vozača poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se osiguralo da se ovakva situacija ne ponovi.

Kontinuirano radimo i obvezujemo se na uvođenje strožih pravila za sve zaposlenike po najvišim sigurnosnim standardima, kako bismo osigurali maksimalnu sigurnost svih naših korisnika. Zahvaljujemo na strpljenju i podršci dok poduzimamo sve potrebne korake kako bismo osigurali da se ovakvi incidenti više ne ponove.

Osobno sam kontaktirao ravnateljicu škole čim sa čuo za nemili događaj i prvenstveno sam se kao roditelj ispričao, a onda i kao odgovorna osoba Društva. Drago nam je da su po dolasku novog vozača i izvršenoj ponovnoj kontroli svi učenici sretno krenuli na planirano putovanje', napisao je direktor AT-a Karlovac.

Iz PU zagrebačke za N1 kažu da je vozač alkotestiran u sklopu redovite provjere vozača i vozila kojima se prevoze djeca. te se ispostavilo da je pozitivan na alkohol.

Službeno je potvrđeno da je imao koncentraciju od 0,04 promila alkohola u krvi te je odmah isključen iz prometa.