recidivist

U Čakovcu pijan bježao policiji bez položenog vozačkog, oduzet mu je automobil

03.01.2023 u 18:20

Bionic
Reading

Vozač (21) je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 0,92 g/kg i bez položenog vozačkog ispita

U ponedjeljak 2. siječnja u 23.58 u Čakovcu, u Zrinsko-frankopanskoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec pokušali su zaustaviti Hondu Civic čakovečkih registarskih oznaka, ali se vozač nije zaustavio na upućene znakove pomoću svjetlosnih i zvučnih signala sa službenog vozila. Nešto kasnije u Ulici Vladimira Nazora policijski službenici uspjeli su zaustaviti odbjeglog 21-godišnjeg vozača koji je upravljao Hondom.

Provedenim alkotestiranjem te provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je da je 21-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 0,92 g/kg bez položenog vozačkog ispita te da je u razdoblju od dvije godine prikupio devet negativnih bodova.

Vozač Honde, recidivist u počinjenju najtežih prometnih prekršaja, uhićen je te je 3. siječnja, uz optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden na Općinski sud u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Ujedno, policijski službenici temeljem odredbe čl. 229. st. 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama privremeno su mu oduzeli osobni automobil kojim je počinio opisane prometne prekršaje.