SRETNO IM BILO

Boris Johnson još nije ni postao premijer, a već ga uspoređuju s Trumpom: Evo par najvećih bisera

24.07.2019 u 15:13

Bionic
Reading

Imamo osjećaj da će Britanci dugo pamtiti desetljeće u kojem su odlučili napustiti EU i izabrali Borisa Johnsona za premijera

Ako pripadate onoj skupini ljudi koja se sa nostalgijom sjeća vremena kad su se političari barem pretvarali da su civilizirani, Boris Johnson vas vjerojatno ispunjava tihom jezom. Novi britanski premijer ne samo da izgledom sliči na Donalda Trumpa, već i dijeli njegovu sklonost javnom izražavanju misli koje bi trebao zadržati za sebe.

  • +7
Boris Johnson i Donald Trump Izvor: Pixsell / Autor: Sean Kilpatrick/Press Association/PIXSELL

Boris Johnson, još dok je radio kao novinar, imao je seksističke stavove, a od tada je sa svijetom podijelio razne homofobne i rasističke komentare.

'Opusti se. To je samo urednica časopisa s nekim korisnim savjetima kako povećati čitanost. Potapši je po stražnjici i pošalji je svojim putem', bio je savjet koji je dao kolegi kad je odlazio iz časopisa The Spectator.

Johnson je također izjavio kako će ženama onih koji glasaju za njegovu stranku narasti grudi.

Boris Johnson crnce je jednom opisao uvredljivim terminom, te dodao kako imaju 'osmijeh poput lubenice'. S druge strane, muslimanske žene koje nose burke je usporedio s pljačkašima banaka i poštanskim sandučićima.

Ukratko, poželite Ujedinjenom Kraljevstvu sreću jer čini se kako će im trebati!