SPAŠAVANJE KOD MODROG JEZERA

HGSS u akciji: Zaigrani aljaški malamut imao je više sreće nego pameti

15.01.2018 u 13:34

Bionic
Reading

Za dobru formu dalmatinskih pripadnika HGSS-a i tijekom zime pobrinuo se zaigrani aljaški malamut koji je tijekom šetnje s vlasnikom preskočio ogradu i završio u provaliji

Mlađi par šetao se u nedjelju pored Modrog jezera sa psom koji je u igri preskočio kameni zid i zakotrljao se tridesetak metara niz liticu prema jezeru.

Na njegovu sreću, u okolici Imotskog se održavala međustanična vježba potražnih timova iz HGSS Stanice Šibenik, Split i Makarska te kolega iz Hercegovačke gorske službe spašavanja Mostar pa je dežurni u HGSS Stanici Makarska po primitku poziva u 15:10 sati, poslao ove spašavatelje na teren.

Spustivši se pomoću tehničke opreme niz strme litice Modrog jezera, HGSS-ovci su ga pronašli na grani stabla i spustivši malamuta na čvrsto tlo utvrdili da nema vidljivih ozljeda. Izvučen je pomoću oprsnice i u 16:30 predan zabrinutom vlasniku.

'Naizgled bezazlena šetnja i istrčavanje čovjekovog vjernog pratitelja moglo je završiti pogibeljno. Ovo je samo pouka da svog ljubimca prilikom šetnje držite na uzici  zbog njegove sigurnosti kao i sigurnosti ljudi i drugih životinja', napisali su HGSS-ovci na svojim stranicama.

Spašavanje aljaškog malamuta kod Modrog jezera Izvor: HGSS / Autor: HGSS