SNIMKE SE SAMO NIŽU

Trump se našao na meti šala cijele Europe

03.02.2017 u 17:42

Bionic
Reading

Predsjednik Donald Trump kaže da će mu SAD uvijek biti na prvom mjestu. Čini se kako bi mnoge europske države voljele biti na drugom mjestu

Sve je počelo samo jednom snimkom nizozemske satirične emisije Zondag met Lubach (Nedjeljom s Lubachom)  u kojoj je Arjen Lubach američkom predsjedniku Donaldu Trumpu poslao urnebesnu video-molbu. Razne zabavne snimke sa istim motivom iz cijele Europe sad su također niknule internetom.

Švicarska

Švicarska je bila prva koja je popratila nizozemsku snimku svojom 'Švicarska na drugom mjestu'. Za nju je zaslužna emisija Deville Late Night's koja se emitira na kanalu SRF.

'Mi nismo ravni kao Nizozemska. Ona je tako ravna. Totalna katastrofa', Švicarci zbijaju šalu na račun Nizozemaca.

YouTube Autor: YouTube

Danska

Sljedeća je bila Danska sa snimkom emitiranom na TV2.

'Imamo moderne super-vjetrenjače koje stvaraju lijepu čistu obnovljivu energiju. Bez brige. Možemo ih promijeniti u naftne vjetrenjače. Nema problema', danska je poruka Trumpu.

YouTube Autor: YouTube

Njemačka

Zatim je i Njemačka napravila svoju snimku za ZDF.

'Njemačka je bila domaćin dva svjetska rata u zadnjih 100 godina i to su bili najbolji svjetski ratovi na svijetu, a mi smo u oba pobijedili. Svatko tko kaže drugačije je dio lažnih vijesti. Točka', glasi jedna od njemačkih šala.

YouTube Autor: YouTube

Belgija

De Ideale Wereld snimio je svoju verziju.

'ABBA je najslavniji belgijski bend u povijesti. Zapravo su Švedi, no prema alternativnim činjenicama, ipak su Belgijanci. Kunemo se', nasmijala nas je belgijska snimka.

YouTube Autor: YouTube

Portugal

'Ukinuli smo ropstvo 1751. Više od 100 godina prije SAD-a. Pomiri se s tim. Ne bi bila loša ideja da ti istu stvar napraviš sa svojim tvrtkama. To jest, tvrtkama 'svojih sinova'', zaključio je Portugal.

YouTube Autor: YouTube