LJETOVANJA: WONDER BEE & BEE

Odmor na jugu Italije uz milijun pčela

17.07.2022 u 21:28

Bionic
Reading

Za većinu nas ljeto znači odmor, kupanje, roštilj i - komarce. Mnogima se čini da te pokvarene male napasti posebno obožavaju baš nas. Jednostavno rečeno, komarci često kvare i najveću ljetnu uživanciju, posebno onu na prirodno najljepšim mjestima. Zaštitni znak – zujanje u mraku u blizini uha kad noću umorni legnemo u krevet, čime najavljuju napad.

Pa ipak, ima i onih koji na odmor odlaze baš zbog zujanja. Doduše, ne onog komaraca, već pčela. Ako imate veliki ili tek prosječan strah od pčela, možda je vrijeme da prestanete čitati ovaj tekst. Za vas ostale, evo jedne zanimljive informacije. Naime, Airbnb, američka tvrtka koja upravlja internetskim tržištem za smještaj u cijelome svijetu između mnogih atrakcija sada nudi još jedno ultra jedinstveno iskustvo koje vjerojatno nećete naći nigdje drugdje. Za oko 140 eura po noćenju možete rezervirati boravak u 'smještajnoj jedinici' Wonder Bee&Bee i spavati uz milijune pčela.

Što je Wonder Bee&Bee? Izgrađen 2022, taj integrirani pčelinjak sadržava spavaću sobu s dva kreveta, okruženu s devet košnica. Građevina je napravljena od drveta jele i breze i doslovno je u svojoj strukturi ispunjena milijunom pčela, raspoređenih u spomenutih devet košnica. Koncept je osmislila tvrtka Wonder Grottole Social Company, a zgradu je dizajnirao Davide Tagliabue.

I ne brinite, sve skupa nema nikakve veze s 'Čovjekom od pruća' (The Wicker Man, 1973), britanskim folk horor filmom u režiji Robina Hardyja, u kojemu glume Edward Woodward, Britt Ekland, Diane Cilento, Ingrid Pitt i Christopher Lee. Tog filma dobro se sjećaju svi fobisti pčela. Naime, u Wonder Bee&Beeju postoji učinkovita mreža koja vas razdvaja od pčela, tako da ćete ih moći vidjeti, čuti, pa čak i pomirisati, ali vas pčele neće moći dodirnuti. Zvuči primamljivo?

AirBnB - pčele Izvor: Pixabay / Autor: Pixabay

Smješten u masliniku između Matere i Grottolea u južnoj Italiji (oko sat vožnje od Barija), Wonder Bee&Bee pruža autentično ruralno iskustvo. Ne samo da ćete spavati među pčelama, već se privatna kupaonica napaja sabirnom vodom iz cisterne, a tu je i kamp tuš za pranje. Gostima je na raspolaganju i pogled na vrt, blagovaonica na otvorenom, kao i lijep pogled na šumicu.

Rezervacije su dostupne od 1. lipnja pa ste za glavnu sezonu vjerojatno već zakasnili. No, ukoliko je spavanje u pčelinjaku na vašem popisu neostvarenih želja, evo prilike da to ostvarite - barem u postsezoni. Zujanje, ali znatno glasnije od onog komaraca. Ipak ih je milijun na jednoga! A i s obzirom na korisnost pčela može biti i zdravo.