KLIKNITE I MI SMO

Ukradeni bicikli

22.05.2010 u 13:00

Bionic
Reading

Google + korisnici kojima su ukradeni bicikli = mapa ukradenih bicikala

Kao biciklist, moram napomenuti da se svaki put čudom čudim kako su nehajno ti bicikli ostavljeni uz ograde i kako mizernu zaštitu od krađe imaju! Da se razumijemo, ne optužujem, samo upozoravam da ipak treba biti pod jakom zaštitom - U-lock i pravi lanac (s lokotom) mi se čine kao idealna kombinacija.

Kad sam već kod teme, ne mogu ne spomenuti fenomen pješaka koji hodaju po biciklističkoj stazi, jasno žutom linijom omeđenim prostorom rezerviranom za bicikle! Ipak, kad sam pješak i sam se zateknem kako nesvjesno hodam po toj istoj stazi. Nevjerojatno, priznajem.

I posljednja točka biciklističkog dnevnog reda su biciklisti koje često viđam kako se sjure preko zebre ne gledajući ni lijevo ni desno, ne razumijevajući pritom da ih vozač automobila ne mora uopće vidjeti. Eto, sad kad sam u najkraćim mogućim crtama detektirao biciklističke muke, red je da vas uputim na Google mapu na kojoj možete vidjeti gdje je ukraden koji bicikl, na koji telefon možete prijaviti ako ga vidite, nudi li se kakva nagrada...

Svima vama koji bicikle imate, nakon što vidite gdje sve sve kradu, biti će jasno da se ova vrsta prijevoznih sredstava ne ostavlja u podrumu, ulazu ili pred vratima. Fotografiju koja se nalazi uz tekst uslikao sam prije otprilike godinu dana ispred Vjesnika; slao sam je i na Fail blog, ali nije prošla, valjda su mislili da je namješteno.