KLIKNITE, I MI SMO

Tumblroll - Kile100

12.10.2010 u 16:40

Bionic
Reading

Našeg stručnjaka za retro pitanja, Kristiana Benića, osim na stranicama Plana B, imate priliku čitati i na njegovom tumblru Kile100. A koga na tumblru čita Kristian Benić, saznajte u nastavku

'Kao što je dobar dio odgledanih dokumentarca svih nas odabrao Dželo Hadžiselimović, tako je solidan broj članova dashboarda mog Tumblra odabrao Plan B - erotiku, kulinarstvo, SF, stripove, retro...', kaže nam Kristian, dodajući kako, zahvaljujući nevjerojatnoj količini zanimljivog materijala na Tumblr blogovima, granice i sloboda kreacije ne postoje. 

Dakle, koga čita Kile100?

Once was England 
'Kronika nestajuće zemlje' kaže opis bloga. Poput opisa, i sadržaj je pomalo melankoličan - fotke različitih kultnih elemenata engleske svakodnevice poput jakni Belstaff, zelenih sela i cilindar šešira. Za anglofile i ljubitelje jeseni.

Nerd8bit
Broj stvari koje posljednjih godina nisu doživjele 8-bitnu inačicu opasno se smanjuje, pa ako se u takvom obliku pojavi '1001 noć' i Šeherezada, počet ću ih pratiti. Do tada, zadovoljan sam i ovakvim tumblrima gdje čovjek, iako nije hiperproduktivan, lijepo koncentrira uglavnom video 'nerd' materijale u izvornoj ili prerađenoj osmobitnoj verziji.

Dameggers
Obožavam ljude koji žude za potpuno različitim vrstama znanja i informacija. Takva je Meggers, koja voli psihologiju, šivanje, pisanje, crtanje, anime, skupljanje fotografija ljudi koji se ljube... Tumblr joj pak najviše odiše atmosferom steampunka.

More Geek than Geek
Ne znam je li papa ljubomoran što je popularna izreka dobila nove središnje junake, ali znam da je ovo solidan lovac na geeky motive po bespućima interneta. Tvorac je na fotki profila zamaskiran maskom Iron Mana. Dovoljna verifikacija. 

Yehyehgrace
Obožavateljica klasičnog Hollywooda skuplja fotke starih filmskih glumica, manekenki, mode... Sve izgleda vrlo bajkovito, a manje atraktivne žene kao da nisu postojale. Autentična tvornica snova.

Fuckyeahbacktothefuture
Opsesija 'Povratkom u budućnost' u punoj snazi. Pregledavati pažljivo, jer nikad se ne zna što je Doc sada zbrljao i u kojem vremenu možete završiti.

Kook Science
Produžena ruka stranice Kook Science Resistance. Debelo pređen rub znanosti, pa sve vrvi od letećih tanjura i vanzemaljaca. Kako ekscentricima i spada, nađe se i pokoji detaljan savjet o samostalnom uklanjanju vanzemaljskih implantata.

Prehistosaurio!!!
Ne znamo gdje se krije Jurski park, stoga vrijedi biti spreman, a ovaj blog to omogućava kroz prikaze dinosaura u gomili starih znanstvenih ilustracija, umjetničkih interpretacija,  horora i stripova. U jednom pogledu oka vidjeti ozbiljnu rekonstrukciju tiranosaurovog kostura i ilustraciju napada divovskih mrava omogućava samo tumblr.

Rossencraft
Moramo biti iskreni, internet je između ostalog omogućio i procvat kulture trasha. Iako u tome zna biti zabavan, s vremena na vrijeme treba odmoriti oko i um nečim ozbiljnijim i profinjenijim. Upravo je takav ovaj Tumblr blog koji donosi artističke fotografije, razgovore, tekstove o umjetnosti i znanosti (...), jer, kako rekoše, 'umjetnost pojačava svijest i razumijevanje svijeta'.

Soviet Postcards
Novopečeni ruski bogataši slabo cijene komunističku prošlost te u neke kvartove u Moskvi navodno ne mogu ući auti ruske proizvodnje! Ako ste im poželjeli malo 'zasoliti', odvedite ih na ovaj blog prepun starih razglednica i prizora raznih aspekata neobične države. Ima i razglednica Djeda Mraza u utrci s raketom!