STIGLE PROMJENE

Bandić kino Europa dodijelio novim korisnicima, sad njime upravlja KIC

23.04.2020 u 21:32

Bionic
Reading

Nakon što su ga lani u lipnju zatvorili uz obrazloženje da mu je potrebna hitna rekonstrukcija, kino Europa gradonačelnik Milan Bandić dodijelio je, nakon što je njime upravljao Zagreb film festival, Kulturno informativnom centru na korištenje

U lipnju 2020. bit će točno godinu dana kako je kino Europa zatvorilo svoja vrata, uz objašnjenje kako je nužna hitna obnova zgrade, a sada je gradonačelnik Milan Bandić ključeve istog dodijelio Kulturno informativnom centru.

Ta informacija objavljena je u Aktima gradonačelnika, a u kojima piše da KIC bivše kino dobija za 'obavljanje registrirane djelatnosti Centra, posebice održavanja tribina te filmskih programa, uključujući i međunarodnu filmsku suradnju te suradnju s renomiranim filmskim festivalima, bez naknade'.

Osim toga, kako piše u dokumentima, 'prostor se dodjeljuje na korištenje, pod uvjetom da korisnik postupa s pažnjom dobrog gospodara u korištenju prostora, kao i da podmiruje sve troškove u svezi s korištenjem prostora (komunalnu naknadu, pričuvu, troškove električne energije, grijanja, vode, kao i svaki drugi trošak koji se odnosi na dotični prostor). Ugovor o korištenju sklopit će se s ustanovom Kulturno informativni centar kao javnobilježnički akt, na vrijeme dok je Grad Zagreb osnivač Ustanove.'

Podsjetimo, punih deset godina Zagreb Film Festival, kao umjetnička organizacija, upravljala je na zadovoljstvo sviju uspješno tom najstarijom zagrebačkom kinodvoranom. Djelatnici Zagreb Film Festivala su početkom travnja primili dopis zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada, kojim ih se obavještava da im desetogodišnji ugovor o zakupu istječe 1. lipnja te se pozivaju da tog dana predaju Kino Europu u posjed Gradu Zagrebu. U protivnom, sukladno Zakonu o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora, 'poduzet će se daljnje pravne radnje'.