KNJIŽEVNI FESTIVAL PONTES

Edo Maajka nastupa uz pisce

20.08.2009 u 09:01

Bionic
Reading

U gradu Krku četrnaesto ljeto zaredom održava se Međunarodni književni festival Pontes na kojem će biti predstavljen spoj poezije i performansa – slam. Gostovat će se pisci, urednici i glazbenici te će, kao i prijašnjih godina, biti održana Ljetna škola knjige

Na otvaranju ove godine organizatori će predstaviti slam - način izvođenja poezije kakav je Pontes promovirao u Hrvatskoj prije sedam godina: spoj poezije i performanca. Mario Kovač, autor i redatelj, započeo se baviti slamom na Pontesu i okupio ekipu slammera koja putuje Hrvatskom i gostuje u inozemstvu, prenosi portal Moderna vremena.

U večernjem programu predstavljat će se autori; ove godine izbor je pao na Romana Simića Bodrožića, nagrađivanog pisca i urednika iz Zagreba, Edu Maajku, glazbenika, Sašu Nikolića, knjižara i urednika iz Beograda, Nadu Gašić, spisateljicu iz Zagreba i Jasnu Held, pripovjedačicu iz Dubrovnika.

Kao dio Pontesa 2009, i ove se godine održava Ljetna škola knjige koju vodi Katarina Mažuran Jurešić, spisateljica i knjižarka. Ljetna škola knjige traje pet dana i obuhvaća: predavanja urednika, nakladnika i profesora književnosti o pisanju, uređivanju teksta, objavljivanju, tržištu knjiga, promociji; i Radionicu kreativnog pisanja, koja uključuje rad na tekstu i stilske vježbe.

Predavači su: Nenad Veličković, pisac iz Sarajeva, Dejan Ilić, nakladnik iz Srbije, Valerij Jurešić, Knjižni informacijski sustav iz Krka i Roman Simić Bodrožić, urednik i pisac.