'Playlist - muzika za kazalište, film i osobne potrebe'

Glazbeni eksperiment: Novi Rokambol LP donosi fiktivnu emisiju 'Slobodnog radija'

23.10.2023 u 12:45

Bionic
Reading

Rokambol je kantautorski projekt zagrebačkog glumca Nikše Marinovića. Njegov posljednji pop album 'Paraliza' napisan je i snimljen za vrijeme lockdowna, a sada je Rokambol objavio i novi LP imena 'Playlist - muzika za kazalište, film i osobne potrebe', zanimljivi 'retrospektivni' muzički projekt koji nam donosi u formi imaginarne radijske emisije također imaginarnog 'Slobodnog radija', koju vodi glumac Domagoj Janković

"LP 'Playlist-muzika za kazalište, film i osobne potrebe' je zbirka jednog manjeg dijela nakupljenog materijala namjenske glazbe,uglavnom za kazalište, te nekih objavljenih i neobjavljenih pjesama snimljenih u studiju 'Funhouse' s Berkom Muratovićem, i kod Višeslava Laboša na Zelengaju. Budući da je sav taj materijal i više nego eklektičan i šarolik, sjetio sam se već više puta iskušane forme stavljanja LP-a u format fiktivne, imaginarne radio emisije. Pozvao sam prijatelja i kolegu, sjajnog glumca Domagoja Jankovića da bude radio-voditelj i Mirana Kurspahića da nam posudi 'trailerski' glas za kratke slogane i umetke," rekao nam je Nikša Marinović, dodajući i kako se cijeli proces montaže i slaganja emisije zbio kod Laboša koji se pokazao perfektnim izborom za tu ulogu.

"Maestralno je smontirao materijal i uobličio ga po mom scenariju u dinamičnu i fiktivnu emisiju 'Grof Janković predstavlja' na valovima također fiktivnog 'Slobodnog radija'. Rezultat svega toga je, bar za mene, jedan ipak malo drukčiji LP, ponajviše zbog uvođenja kontinuiteta između trekova i raslojavanja cjeline na kraće dijelove pomoću javljanja iz 'radio-studija'", pojasnio nam je Marinović, dodajući i kako su prve reakcije bliskih suradnika "više nego povoljne".

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

"Nadam se da će i ostali slušatelji prihvatiti ovako napravljen LP. Inače, sa sada već prethodnog LP-a 'Paraliza' se skoro očekuju video-spotovi za pjesme 'Pandža lovi gliste' i 'Panoptikon', a roje se i neke prve ideje za naredni projekt u kojima ću se malo pozabaviti afričkom poliritmijom, zbornim pjevanjem i tko zna čim još, prepuštam to samom procesu koji je dugotrajan i nadahnjujući", završio je glumac, s kojim smo o albumu "Paraliza" razgovarali i u Crnoj rupi, a tu emisiju možete pronaći OVDJE.

  • +10
Nikša Marinović Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić