ČAK 13 NASLOVA

Hrvatski filmovi u programu bečkog festivala LET'S CEE

11.04.2018 u 09:09

Bionic
Reading

Festival srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma LET'S CEE, koji se održava od 13. do 22. travnja u Beču, ove godine donosi čak trinaest hrvatskih većinskih i manjinskih koprodukcija

Za dugometražnu konkurenciju odabrane su manjinske koprodukcije 'Ivan' redatelja Janeza Burgera i 'Muškarci ne plaču' Alena Drljevića, dok su u natjecateljski program dugometražnih dokumentaraca uvršteni većinski hrvatski film 'Moj život bez zraka' Bojane Burnać i manjinska koprodukcija 'U slučaju rata' češkog redatelja Jana Geberta.

Moj život bez zraka trailer Autor: vimeo

Igrani film 'Dede' gruzijske redateljice Mariam Khatchvani prikazuje se u natjecateljskoj kategoriji 'debitantskih filmova koji obećavaju'. Film 'U plavetnilo' Antonete Alamat Kusijanović za nagrade će se natjecati u programu kratkometražnih igranih filmova.

Popratni program 'Otkrića' prikazuje dugometražne igrane filmove - 'Sve najbolje' Snježane Tribuson i 'Comic Sans' Nevija Marasovića.

Festival donosi i filmove 'Trešnje' Dubravke Turić, 'Marija' Juraja Primorca, 'Medo Trapavko' Tomislava Gregla, 'Uzbuna na Zelenom Vrhu' Čejen Černić i 'Ustrajnost' Mihe Knifica.

  • +23
Snimanje filma 'Uzbuna na Zelenom vrhu' Izvor: Profimedia / Autor: Promo

O hrvatskom filmu bit će riječi i na predavanju hrvatskog glumca Leona Lučeva, koji će predstaviti filmove 'Muškarci ne plaču', 'Ivan' i 'Rudar' u kojima glumi.

LET'S CEE Festival jednom godišnje u Beču okuplja odabrane filmske produkcije iz središnje i istočne Europe uključivši Tursku i regiju Kavkaza. Na festival obično dolazi više od 150 gostiju, redatelja, scenarista, producenata, glumaca i drugih filmskih stručnjaka, pa svaku projekciju prate i razgovori s filmašima.

Domaće produkcije i koprodukcije koje sudjeluju na ovogodišnjem, šestom izdanju Festivala podupro je Hrvatski audiovizualni centar.