ČITANJE UZ KOKTELE

Hrvatsko izdanje Brownovog 'Inferna' uz pakleni tulum

10.07.2013 u 15:55

Bionic
Reading

U povodu izlaska hrvatskog izdanja romana 'Inferno' Dana Browna bit će održan tematski tulum u v/b/z knjižarsko-galerijskom centru Fadil Hadžić 11. srpnja s početkom u 19 sati

Tijekom tematskog paklenog partija svi posjetitelji centra imat će prilike kušati za ovu priliku posebno spravljeni koktel Inferno, a na glazbenom meniju naći će se Depeche Mode, The Cure, Laibach i Joy Division. Svi obožavatelji Brownovih djela imat će prilike, za vrijeme happy houra, kupiti roman Inferno po sniženoj cijeni od 119,90 kuna.

Inferno' (Pakao) je četvrta knjiga Brownova serijala u kojemu je glavnilik sveučilišni profesor vjerske ikonologije i simbologije RobertLangdon, nakon 'Anđela i demona' (2000), 'Da Vincijeva koda' (2003) i'Izgubljenog simbola' (2009).

U knjizi se slavni simbolog nalazi u talijanskom gradu Firenci, rodnomegradu velikog srednjovjekovnog pjesnika Dantea Alighierija, gdje jepoznati genij bioloških istraživanja smislio podli plan pametnopodmećući ključeve zagonetke tako da ukazuju na Danteovu viziju paklaopisanu u istoimenom dijelu njegove 'Božanstvene komedije'.

'Brown i u ovom romanu ostaje vjeran intrigantnim i kontroverznim temama. 'Da Vincijev kod' pokušao je osvijetliti prošlost drugačiju od one koju smo mislili da poznajemo, a 'Inferno' nam pokazuje koliko je krhka svaka vizija naše budućnosti', piše u objašnjenu izdavača.