U NAKLADI LJEVAK

Kriminalistička trilogija Drage Hedla spojena u romanu 'Šutnja'

31.10.2023 u 23:06

  • +5

Predstavljanje romana 'Šutnja' Drage Hedla

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Bionic
Reading

Roman novinara i književnika Drage Hedla 'Šutnja', koji je predstavljen u utorak navečer u knjižnici Bogdan Ogrizović, sažima njegovu ranije izdanu kriminalističku trilogiju

O knjizi su govorili urednik Nenad Rizvanović, filmski redatelj Dalibor Matanić, scenarist Marjan Alčevski i Drago Hedl.

Rizvanović je istaknuo kako je kriminalistička trilogija 'Izborna šutnja', 'Ispovjedna tajna' i 'Kijevska piletina' Drage Hedla dobila produžetak u televizijskoj seriji 'Šutnja', nastaloj u suradnji HRT-a i producentske kuće Drugi plan, u režiji Dalibora Matanića.

Ocijenio je kako je televizijska serija 'Šutnja' uspjela kao što je uspjela i Hedlova kriminalistička trilogija.

'Šutnju' je režirao Dalibor Matanić, a u njoj su glumili ukrajinski i hrvatski glumci - Ksenija Mišina, Sandra Lončarić, Goran Bogdan, Leon Lučev, Darko Milas, Zlatko Burić i drugi.

Smatra kako je Hedl u kriminalističkoj trilogiji, koja se u ovom izdanju prvi put pojavljuje pod zajedničkim imenom 'Šutnja' uvjerljivo pisao o fenomenu dječje prostitucije i trgovine ljudima, na osnovi stvarnih događaja koji su se zbili u Osijeku.

Ocijenio je kako je te strašne događaje književno vješto isprepleo s intimnim odnosima glavnih junaka i njihovim opsesijama, gubicima i traumama i tako napisao trilogiju.

Matanić je podsjetio kako je serija 'Šutnja', osim u Osijeku, snimana i u Kijevu, što je, smatra, potvrdilo produkcijsku i umjetničku uvjerljivost čitavog projekta.

Roman je objavila zagrebačka Naklada Ljevak.