DE NIRO MU DONIO SLAVU

Mladi zadarski dizajner osvojio prestižnu nagradu

Bionic
Reading

Digitalni poligonalni portret Roberta De Nira kao legendarnog Travisa Bicklea iz kultnog američkog filma 'Taksist', koji je ilustrirao 24-godišnji zadarski vizualni umjetnik Filip Peraić, osvojio je Merit Award, najprestižniju nagradu svjetskog uredničkog natječaja za dizajn

Bickle i njegova slavna rečenica 'You talkin’ to me?' koja je De Nira učinila svjetskom zvijezdom, našao se na naslovnici Open Skiesa, magazina Fly Emiratesa, koji se tiska u više od 85.000 primjeraka.

'Najpoznatiji britanski filmski kritičar Phillip French u magazinu je govorio upravo o Robertu De Niru. Tražili su da napravim dva digitalna poligonalna portreta, uključujući i naslovnicu. Inače, stalno istražujem nove načine izražavanja i pokušavam kombinirati znanje na polju dizajna s ilustracijom koja me iznimno zanima, rekao je za Slobodnu Dalmaciju 24-godišnji Zadranin koji je, osim za ovu najveću arapsku aviokompaniju, dosad radio s klijentima sa svih strana svijeta, od Australije, Bliskog istoka, Afrike, do SAD-a, no najčešće radi za tržište SAD-a i Velike Britanije.

'Najbolja strana ove profesije je što sam ne tražim posao. Klijenti se na webu susretnu s mojim portfoliom ili s mojim radom u printanom obliku i kontaktiraju me. Tako me kontaktirao i IBM i naša suradnja na Think Marketing projektu traje već godinu i pol kroz koje su nastale brojne ilustracije.

Imam sreću da su moje usluge tražile i kompanije Mercedes Benz, Fly Emirates, ESPN, WIRED časopis i drugi. Kroz takve suradnje stekne se i važno iskustvo iz realnog svijeta, o čemu se na fakultetu ne uči, stekneš preporuke važnijih kreativnih direktora, što otvara mnoga vrata', navodi ovaj magistar dizajna koji je prvi posao dobio još kao student dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.