izdanje Planetopije

Promocija knjige 'Mentorske priče: drevne vještine i suvremeni alati za profesionalni i osobni razvoj'

13.05.2024 u 15:47

Bionic
Reading

Kroz inspirativne priče i praktična znanja, knjiga Mentorske priče na strukturiran i jasan način predstavlja značaj i koristi mentorske podrške u dostizanju izvrsnosti, ostvarivanju važnih ciljeva, osobnoj transformaciji i stjecanju mudrosti te daje sve potrebne alate za razvijanje vještine mentorstva

Promocija knjige će se održati u srijedu, 22. svibnja u 18 sati u Makronovi (Ilica 11/1).

Petar Mandić više se od dvadeset godina bavi poslovnim razvojem, a specijalizirao se za područje mentorstva i coachinga, te razvoj karijera i emocionalne inteligencije, storytelling i sistemsko mišljenje. U prvoj knjizi o mentorstvu na hrvatskom jeziku, na originalan i dinamičan način objašnjava što je mentorstvo, koje su njegove koristi i načini primjene te daje nezaobilazne alate i praktične savjete za sve one koji se žele u njemu okušati. Uz jedinstvenu kombinaciju priča i praktičnih znanja, autor nam pokazuje da je mentorstvo, još od antičke Grčke i božice Atene – prvog poznatog mentora – ključni čimbenik profesionalnog i osobnog razvoja.

Knjiga je namijenjena svima koji već jesu ili planiraju biti mentor, a još nisu imali priliku učiti o mentorskim vještinama, ali i svima koji možemo imati koristi od ovih vještina. To su vještine koje nam pomažu da bolje komuniciramo, razmišljamo i učimo, razvijemo emocionalnu inteligenciju i bolje razumijemo sebe i druge, donosimo kvalitetnije odluke, budemo samopouzdaniji i učinkovitiji. Mentorstvo je univerzalno primjenjivo na sva područja ljudskog djelovanja, pa vam, neovisno o tome čime se bavite, može pomoći da postanete majstori ili u najmanju ruku bolji.

'Bez obzira na to iz kojih razloga ste odlučili pročitati ovu knjigu, u jedno sam sigurna: kad je pročitate, nećete biti ista osoba kao kad ste je počeli čitati.' Iz predgovora Jadranke Boban Pejić, direktorice Biovega grupe

O autoru

Petar Mandić se više od dvadeset godina bavi razvojem ljudi, ranije kao HR menadžer i član višeg menadžment tima, a danas kao konzultant. Specijalizirao se za područje mentorstva i coachinga, gdje radi kao trener mentorskih vještina, program menadžer za mentorske i coaching programe u organizacijama, mentor, coach i team coach. Dodatna područja njegovog interesa su razvoj karijera i emocionalne inteligencije, te storytelling i sistemsko mišljenje. Profesionalno se kontinuirano razvija te je tako u mentorstvu CMI Train the Trainer za mentorske vještine i Mentoring / Coaching Programme Manager, u coachingu je završio Professional Team Coaching edukaciju i akademiju iz Executive Coachinga, za emocionalnu inteligenciju je Genos EI praktičar i DISC Flow praktičar, a storytelling je usavršavao na edukacijama Davida Hutchensa, Acumen Academy i RIT-a. Predavač je i supervizor u Coaching PLUS školi te član Europskog savjeta za mentorstvo i coaching (EMCC) i mentor u procesu akreditacije.