STILSKA INSPIRACIJA

Danas bi ova modna ikona slavila 91. rođendan; evo što nas je Audrey Hepburn naučila o stilu

04.05.2020 u 16:07

Bionic
Reading

Audrey Hepburn, neponovljiva glumica i modna ikona koju mnoge zaljubljenice u modu navode kao veliki uzor, da je poživjela, na današnji dan slavila bi 91. rođendan

Njezin graciozni stil i bezvremenske kombinacije po kojima je pamtimo i danas su neiscrpno modno nadahnuće za brojne fashionistice.

Stil Audrey Hepburn nikad neće izaći iz mode, pa stoga ne čudi kako ovu ljupku glumicu rođenu u Belgiji mnogi smatraju jednom od najvećih modnih ikona.

Iako je ušla u legendu jer je bila je prva osoba u povijesti koje je osvojila sve četiri veliki nagrade: Oscar, Grammy, Emmy i Tony, slavna glumica imala je i nevjerojatan osjećaj za stil.

  • +6
Audrey Hepburn Izvor: Profimedia / Autor: LFI/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Lijepa glumica koja je umrla u dobi od 63. godine u Švicarskoj 1993. godine, nikad nije nosila kreacije koje previše otkrivaju ili su naglašeno seksi - njezin je modni stil bio uvijek graciozan, nenametljivo ženstven i savršeno je naglašavao njezin vedar karakter.

Slagala je neodoljive modne kombinacije, na prvi pogled toliko jednostavne, a opet vrlo efektne i bezvremenske.

Sve što je Audrey nosila s tako puno stila i danas je apsolutni hit: balerinke, suknje do koljena, uske hlače visokog struka, bijele košulje, majice na pruge, decentni uzorci, dolčevite ili male crne haljine...

S francuskim dizajnerom Hubertom de Givenchyjem razvila je poseban odnos na snimanju filma 'Sabrina', za koji ju je odijevao, pa su i u godinama koje su uslijedile ostali veliki prijatelji, a on joj je i pomogao izgraditi svoj prepoznatljiv stil - damski minimalizam bez pretjeranosti i želje za isticanjem.

Šarmantna brineta oduvijek je shvaćala i moć modnih detalja pa je često svoje stajlinge nepogrješivo nadograđivala šeširima, maramama, velikim sunčanim naočalama…