NOVO RUHO DOMA

Danijela Dvornik pohvalila se uljepšanom vikendicom koju je sama renovirala: 'Čekanje se isplatilo'

10.09.2019 u 14:04

Bionic
Reading

Danijela Dvornik ovog je ljeta, osim uživanja u kupanju i sunčanju, naporno radila na renovaciji svoje vikendice u Sutivanu. Mukotrpan trud, rad i čekanje su se konano isplatili - renovacija je završena, a supruga glazbene legende Dine Dvornika presretna konačnim rezultatom. Fotografije doma na njezinom 'otoku sreće' Danijela je podijelila i s obožavateljima na Instagramu

Čim su dani postali duži, a vrijeme toplije, Danijela Dvornik je Zagreb zamijenila Sutivanom na Braču gdje odmara svako ljeto. No, ovog puta nije samo odmarala. Još prije početka ljeta bacila se u renovaciju vikendice na omiljenom joj otoku kojoj je bilo potrebno malo svježe boje, nove pločice, kuhinja, ali i nešto moderniji dizajn.

'Zadnjih dana (bolje rečeno, zadnjih mjeseci) sam kompletno tijelom i duhom u uređivanju interijera svoje kućice na otoku sreće. U zadnjih godinu dana u glavi i na papiru promijenila sam nekoliko stilova uređenja... od mediteranskog plavog i bijelog, kombinacija, tradicionalnog francuskog i mješavine toskanskog dizajna do industrijskog lofta. Mnogo mi je toga prolazilo kroz glavu i misli, provela sate i sate sa sestrom na Viberu (koja je arhitektica i još živi u Firenzi), ideje su se samo nizale i kao da im nije bilo kraja', započela je Danijela početkom srpnja svoju objavu na Instagramu.

Majka poznate blogerice Elle Dvornik i kralja funka Dine Dvornika zasukala je rukave i bacila se na posao koji nije bio nimalo glamurozan. Prvo je preuredila terasu kako bi tijekom renovacije mogla uzeti predah na svježem zraku i odmoriti uz šalicu kave.

U središtu terase je vrtna garnitura od ratana s bijelim jastucima koju okružuju penjačice, a na terasu je Danijela smjestila i okrugli stol za objedovanje. A onda je uslijedila renovacija interijera.

'Ofarbala sam garderobu, strop i zidove (malo i sebe), onda u kuhinji strop pa stavila temeljnu boju na zidove... Večeras stavljam boju i jedva čekam rezultat jer poprilično hrabar izbor', napisala je Danijela pokraj fotografije na kojoj se vide od boje zaprljane noge.

Nekad dotrajala kuhinja je uz pomoć malo mašte, volje, ali i novaca, postala vrlo moderna i oku ugodna kuhinja koja spaja rustikalni i industrijski stil. Crni elementi u kombinaciji s drvenom radnom pločom i retro pločicama odličan su spoj.

'Moja kuća nije stara dalmatinska kuća, nego proizvodnja 80-ih, pa je i to dosta utjecalo na samu ideju uređenja. Ovo na slikama je zidna tapeta za spavaću sobu... Bež varijanta, zelena mi je prekrasna, ali pretamna. Ništa me ne uzbuđuje kao kupovina stvari za kuću. Posebno onaj osjećaj kad se sve složi', napisala je početkom ljeta Danijela na svom Instagram profilu, otkrivši kako kuću uređuje 'za ugodno življenje tokom cijele godine'.

Spavaću sobu začinila je umirujućim, zemljanim nijansama - zlatnim zidovima i drvenim retro namještajem.

Vintage prizvuk nije izostao ni u kupaonici koju krase upečatljive šarene pločice. Drvene police na kojima stoji moderan umivaonik zamijenile su klasične kupaonske ormariće, a umjesto kade Danijela je ugradila tuš kabinu koja se odlično uklopila u prostor.

'Kupaonica. Ona je najzahtjevnija za napraviti jer tu je sve jako važno od izvedbe, do svakog centimetra, pa do izbora pločica, rasvjete i kupaonske opreme, a sve to u malom prostoru. Cijeli sam proces prošla, čak bi bila u stanju sama lijepiti pločice jer to je gušt, još naročito ako imaš lijepe i razigrane pločice s kojima se treba oprezno i promišljeno. Zadovoljna sam', otkrila je Danijela.

Proces uređenja doma Dvornikova je završila preuređenjem stepeništa. Metalne rupičaste stepenice kroz koje prolazi svjetlost esencijalni su dio njezina starog-novog doma.

'Njezino veličanstvo, stepenište. Čekanje se isplatilo. Malo je reći da sam oduševljena', zaključila je zadovoljna Danijela Dvornik.