VIŠESEZONSKI HIT

Dodaju centimetre bez žrtvovanja udobnosti: Svi su ludi za platformama, a ovo su najljepše verzije

24.09.2022 u 11:17

Bionic
Reading

Način na koji figuri dodajemo centimetre obućom neprestano se mijenja. Posljednjih sezona velika pozornost posvećuje se udobnosti, a ovoj činjenici u prilog dovoljno govori popularnost kakvu uživa obuća s platformom

Glavnim krivcem za novu popularnost obuće s vrtoglavo visokom platformom smatra se talijanska kuća Versace, čiji je prepoznatljivi model Medusa Aevitas doživio velik komercijalni uspjeh.

U usponu cipela s platformom na modnoj sceni model s potpisom brenda Versace postao je omiljenom obućom slavnih, ali i jednim od najtraženijih u godini lansiranja. Osim njih, još jedan dizajn cipela s platformom izborio se za titulu najpoželjnijeg, a riječ je o modelu Tan-Go s potpisom talijanske modne kuće Valentino.

Njihove pristupačne verzije i ove sezone dominiraju policama high street trgovina, što dovoljno govori o njihovoj popularnosti na modnoj sceni.

  • +15
Platforme Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Platforme, iznimno popularne 90-ih godina, a proslavljene u eri ludih 70-ih, ne krase samo sandale, već i brojne druge siluete obuće, poput čizama.

Nakon uvjerljive vladavine sandala s platformom hladni mjeseci rezervirani su za njihove zatvorene inačice. Čizme, a posebice gležnjače, s dodatkom vrtoglavo visoke pete pozicionirale su se kao jedan od trendova koji ćemo narednih mjeseci posvuda viđati.

U odnosu na druge modele obuće s visokom potpeticom, u modelima s platformom hod je znatno lakši te istovremeno daruju potrebne centimetre figuri bez žrtvovanja udobnosti. Njihov upečatljiv izgled ljubiteljice mode obožavaju naglasiti komadima kojima noge dolaze do izražaja.