ZA NE VJEROVATI

Evo kako vješto zamotati poklon u samo 12 sekundi

22.12.2014 u 09:01

Bionic
Reading

Kad dobijemo poklon, uglavnom nas izjeda znatiželja vidjeti što je u zamotuljku pa gotovo ni ne primjećujemo koliko je lijep prije nego što ga otvorimo. Tko zna, možda je za to djelomično kriv ponekad kompliciran i dugotrajan proces zamatanja. No to uistinu ne mora biti tako

Na snimci koja će mnoge ostaviti bez teksta je djelatnica japanske trgovine koja u samo 28 sekundi zamota dva dara. Sve što im nedostaje su neke lijepe vrpce i izgledat će sjajno.


Osim što ćete iz snimke naučiti jednostavnu i brzu metodu zamatanja, donosimo vam još nekoliko načina poboljšavanja izgleda poklona.

Ručno izrađena sjajna vrpca

Ono što će vam trebati za vrpcu koja svjetluca je krojački metar, već zamotan poklon, selotejp širok 12 milimetara i nešto šljokica te dva (ili više) lista papira i škare.

Jednostavno izmjerite dimenzije poklona (kao da mjerite struk, no ne samo po širini, već i po duljini). Škarama izrežite nekoliko centimetara ljepljive trake više nego što vam treba. Ljepljivu stranu pospite šljokicama na papiru tako da višak šljokica možete vratiti natrag u posudu.

U slučaju da je u pitanju obostrana ljepljiva traka koja s jedne strane ima zaštitni sloj, možete svoju sjajnu vrpcu čak i zalijepiti na poklon.


Papirnati privjesak s konfetima

Umjesto da samo flomasterom ili penkalom napišete na poklon ime onoga kome je namijenjen, možete napraviti privjesak koji je još pritom ukrašen vrećicom konfeta. Za to će vam trebati šareni papiri različitih boja, mala prozirna kuverta (pet puta pet centimetara), uredska bušilica za papir te kupovni papirnati privjesci za ime nešto većih dimenzija od male prozirne kuverte.

Bušilicom za papir napravite dvadesetak rupa u papiru svake boje i ono što ostane u njoj su konfeti. To stavite u prozirnu kuvertu koju zatim zalijepite na papirnati privjesak.

Coflek od vune

Trebat će vam malo klupko vune, škare i zamotan poklon. Namotajte vunu oko 50 do 60 puta oko četiri prsta na ruci (bez palca). Također odrežite dva prediva kojima ćete omotati poklon. Duže predivo umetnite između drugog i trećeg prsta te ga dvaput omotajte oko vune koju ste prethodno namotali oko sva četiri prsta, sve zajedno skinite s prstiju te zatim jako stegnite. Na kraju zavežite u čvor.

Kad ste sve to obavili, prerežite petlje na svakoj strani i dobit ćete maleni neujednačeni coflek koji onda samo treba malo raskuštrati i tako mu dati željeni oblik. Coflek bi na kraju trebao imati dva prediva koja strše što će vam poslužiti da njime zavežete poklon.