ZAHVALNE PROMJENE

Kako malu kupaonicu učiniti većom? l to se može ako se držite ovih savjeta

14.05.2019 u 06:39

Bionic
Reading

Kupaonica siromašna kvadraturom može predstavljati izazov u inače prostranom životnom prostoru. Iako se čini suprotno logici, postoji nekoliko učinkovitih načina na koje malu kupaonicu možete učiniti većom, čak i kada je riječ o sanitarijama

Na osnovi višegodišnjeg iskustva uređenja interijera, slavni dizajneri odlučili su podijeliti nekoliko kreativnih ideja za to kako malu kupaonicu učiniti posebnom prostorijom u domu. Njihovi prijedlozi kreću se od temeljnih do manjih estetskih promjena koje ovise o opcijama što su vam na raspolaganju.

Većina dizajnera interijera slaže se s mišljenjem kako se prilikom uređenja male kupaonice ne biste trebali prvenstveno voditi njezinom veličinom. Ako u njoj imate mali tuš i pritom koristite sanitarije manjih dimenzija, vaš će tuš izgledati manjim nego što zapravo jest. Odlučite se za upečatljiv, veći tuš i vizualno će kupaonica izgledati većom.

Slatki ručnici uz odgovarajuću zavjesu za tuš, prema mišljenju dizajnera interijera, predstavljaju must have komade u maloj kupaonici. Ako su materijali u njoj neutralnog izgleda, poput pločica koje prirodno dominiraju prostorom, poigrajte se bojama i uzorcima tekstila.

  • +6
Kupaonice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Mala kupaonica zahtijeva komade koji imaju dvostruku primjenu. Navedeno najbolje opisuje ogledalo s malom policom za dodatnu pohranu kupaonskih predmeta poput kozmetike.

Dizajneri interijera također savjetuju da mala kupaonica ne sadrži pregršt dizajnerskih elemenata. Maksimalan efekt postići ćete sa samo dva glavna i dva naglašavajuća materijala. Primjerice, jedan tip materijala koristite za pod, jedan za zidove, a naglašavajući elementi mogu biti rasvjeta, boja sanitarija ili dizajn umivaonika.

Manja kupaonica će na ovaj način izgledati većom jer ne postoji previše elemenata koji sami po sebi privlače veliku pozornost.

Pitanje pohrane predmeta u maloj kupaonici je ključno. Ponekad se u kupaonicama siromašnim kvadraturom ljudi odlučuju za zidne umivaonike ili one koji stižu s postoljem, što u većini slučajeva rezultira uvođenjem elemenata za privremeno skladištenje predmeta ili montiranjem zidnih polica.

Ako želite postići prozračan dojam male kupaonice i pritom imati odgovarajuću količinu mjesta za pohranu predmeta, birajte umivaonike s elementom s ladicom ili policom koje ćete montirati na zid tako da ostane nekoliko centimetara prostora između poda i elementa. Tih nekoliko centimetara trebali bi osigurati to da podne pločice budu vidljive ispod elementa jer će upravo na taj način, prema mišljenju dizajnera interijera, prostor kupaonice izgledati većim.

Na pločicama u maloj kupaonici nikako ne biste trebali štedjeti, stoga je najbolje zidove u potpunosti obložiti onima osobito sjajnim. Takozvanim subway, odnosno metro pločicama definitivno ne možete pogriješiti u maloj kupaonici.