LJETNI HIT

Kako nositi ovu trendi krpicu i izgledati dobro

14.06.2015 u 10:45

  • +2

Suknja hlače

Izvor: tportal.hr / Autor: Profimedia/Reuters/priredba.hr

Bionic
Reading

Suknja-hlače najtraženija je krpica ove sezona za kojom su poludjele slavne fashionistice poput Olivije Palermo, Victorije Beckham ili Diane Kruger, a vidjeli smo ih nedavno i na našoj TV voditeljici Moniki Mamić

Culottes, odnosno suknja-hlače, vratile su se ove sezone u velikom stilu, a mnoge poznate pomodarke u posljednje vrijeme ne izlaze iz ovog udobnog, a opet vrlo ženstvenog komada odjeće.

Zanimljivo je da su suknja-hlače kreirane još u 19. stoljeću kako bi žene mogle jahati poput muškaraca, a ne sa strane, kako je u to vrijeme bilo uobičajeno za dame.

Suknja-hlače spajaju ženstvenost suknje s udobnosti tri-četvrt hlača, a iako odlično izgledaju i s ravnim cipelama ili platnenim tenisicama, modni stručnjaci savjetuju da ih nosite uz cipele s petom kako bi noge izgledale dulje.

Modna blogerica Laura Dittrich slaže se da ovaj komad odjeće treba vrlo pažljivo kombinirati. 'Ako odaberete model koji ima šire nogavice, to može vizualno skratiti noge, zato ih nosite uz pete kako biste izgledali više i vitkije. Najbolje je odabrati štikle bež boje. Izbjegavajte cipele s remenom preko gležnja', savjetuje.

Suknja-hlače nosite uz košulje užeg kroja ili topove bez rukava, a fantastično izgledaju ukoliko ih odjenete uz kraći top kako je to nedavno nosila glumica Diane Kruger. Ako dvojite oko toga jesu li culottes primjerene za svečane prilike, kombinacija blijedoružičastih suknja-hlača brenda Forever 21 i čipkaste majice Jennifer Lopez potvrđuje na najbolji način da jesu.