vjenčanje u bijeloj kući

Kraljevsko vjenčanje na američki način: Lijepa Naomi imala je čak tri haljine s posebnim detaljima

25.11.2022 u 12:44

Bionic
Reading

Naomi Biden, najstarija unuka Joea Bidena, kćer njegovoga sina Huntera Bidena, nedavno se udala za Petera Neala. Par je sudbonosno 'da' izgovorio u Bijeloj kući, a Naomina raskošna čipkasta vjenčanica izazvala je pravo oduševljenje

Od 1800. samo je 19 vjenčanja i četiri primanja održano u Bijeloj kući, uključujući jedno za predsjednika, Grovera Clevelanda, i devet za prve kćeri. Naomi je prva unuka koja se udala na tom legendarnom mjestu. Godine 2008. Jenna Bush Pennsylvania Avenue održala prijem (dok je sama ceremonija vjenčanja bila je u Crawfordu u Teksasu, na obiteljskom ranču), no posljednje veliko vjenčanje člana predsjedničke obitelji bilo je 1971., kada se Tricia Nixon udala za Edwarda Fincha Coxa u Rose Gardenu ispred 400 uzvanika.

'Ovo mjesto ima takvu ljepotu i povijest i tome smo doista htjeli odati počast,' kaže Naomi za američki Vogue koji je popratio njezine pripreme za vjenčanje te otkrio zanimljive detalje.

Naomi je inspiraciju za svoje vjenčanje iz bajke crpila je iz starinskih izdanja Timea - koje je Peter kupio na eBayu za svoju buduću mladenku – koja prikazuju prethodna vjenčanja u Bijeloj kući, poput Tricijinog te onih kćeri Lyndona B. Johnsona, Luci i Lynde, održanih 1966. i 1967. godine. No, vjenčanje u Bijeloj kući također može predstavljati određene izazove. 'Nije baš lako goste uz molbu potvrde dolaska pitati i za njihov broj socijalnog osiguranja,' kaže Naomi.

Uz pomoć organizatora Bryana Rafanellija, kojem vjenčanja predsjedničkih obitelji nisu strana (Uz pomoć planera događanja Bryana Rafanellija (nadgledao je vjenčanje Chelsee Clinton i Marca Mezvinskog u Rhinebecku u New Yorku 2010. godine, par je vjenčanje isplanirao do posljednjeg detalja.

'Nikada nisam mislila da će mi biti stalo do boje fonta na pozivnici za vjenčanje, ali mislim da smo Peter i ja proveli šest sati odlučujući o tome,' dodaje Naomi.

Naomi kaže da je bila iznenađena kada je otkrila da je Peter, kako u šali kaže, 'pomalo bridezilla' te da je bio opsjednut svim detaljima. No, nije bila iznenađena, uključenošću prve dame - poznate među svim Bidenovim unucima kao 'Nana'.

S bakom je Naomi oduvijek bila bila jako bliska,m a Jill Biden pružila joj je svu moguću podršku i pomoć oko planiranja vjenčanja. 'Bila je jako uključena,' kaže Naomi o svojoj baki. Prva dama pak otkriva: 'Naomi je jako svjesna sebe i imala je viziju za svoje vjenčanje. Bilo je zabavno vidjeti kako pronalazi toliko radosti u svim detaljima.'

Za njezin besprijekoran izgled kao mladenke bio je zadužen čitav tim, a vodeću ulogu imali su frizerka, vizažistica i stilistica Bailey Moon i dva dizajnera Ralpha Laurena, Andrea i Lorenzo, koji su bili kao čuvari senzacionalne vjenčanice šivane po mjeri.

'Kao i svaka djevojčica, imala sam određenu viziju u glavi – voljela sam haljinu Grace Kelly priznaje Naomi, koja sa svojim obrvama u stilu Audrey Hepburn i kosom boje meda nije daleko od princeze od Monaka. Uostalom, vjenčanje u Bijeloj kući je američka inačica kraljevskog. Uz haljinu bio je tu i svileni veo od organze, dramatične 'katedralne' duljine odgovarajućim rubom od Chantilly čipki – doista impresivan dodatak.

Bajkovita kreaciji u boji bjelokosti s potpisom američkoga dizajnera Ralpha Laurena, načinjenoj od najfinije Chantilly čipke s visokim ovratnikom imala je kroj naglašenoga struka i šireg donjeg dijela koji je odlično je istaknuo figuru unuke Joea Bidena. No, haljina je imala i jedan poseban detalj - čipka s vjenčanice njezine bake, Jill Biden bila je ušivena u steznik.

Odjevenu u senzacionalnu haljinu od Chantilly čipke i noseći buket slatkog graška i đurđica, Naomi su do oltara pratili njezini roditelji, Hunter Biden i Kathleen Buhle.

U pozadini je kvartet svirao Verveovu 'Bitter Sweet Symphony'. Nakon izgovaranja zavjeta na otvorenom, odjeven u tamnoplavo trodijelno Ralph Lauren odijelo, Peter je otpratio svoju suprugu uza stube južnog trijema - obavijenog bršljanom, bijelim ružama i hortenzijama - na ručak u državnoj blagovaonici.

Navečer su se gosti vratili u rezidenciju na prijem s plesom, rezanjem torte i, kako kaže Naomi, 'svim tim zabavnim stvarima'. Za večernju zabavu Naomi se preodjenula u svilenu haljinu boje slonovače bez naramenica čiji dizajn potpisuje Mikado Reem Acra.

Ni ta haljina nije bila bez emotivnog dodatka – imala je bisere njezine bake Roberte Buhle ušivene u šlep dug gotovo dva metra. Za ples do rano jutarnjih sati Naomi je odjenula Markarian mini haljinu ukrašenu perlama. Kraljevski, bez pogovora.

  • +5
Vjenčanje Naomi Biden Izvor: Profimedia / Autor: Mandel NGAN / AFP / Profimedia