vrući trend

Kratka, vrlo jednostavna za oblikovanje i tako efektna: Rezani bob je ultimativna hit frizura ove zime

15.12.2021 u 11:15

Bionic
Reading

Sudeći prema frizurama kao što je bezvremenski francuski bob i bixie, odnosno hibrid između pixija i boba, čini se kako će trend kratke kose još dulje vremena snažno dominirati. A tome u prilog ide i još jedna vrlo trendi i poželjna frizura – rezani bob, ultimativna hit zimska frizura

Izuzetno trendi i tako cool, rezani bob je elegantan, oštar stil koji zahtijeva minimalno održavanja i truda, a odlično funkcionira s različitim tipovima i teksturama kose. Uz to, rezani bob je savršen look za zimske mjesece kada nemate nužno energije ni volje za dodatno stiliziranje kose, ali ipak želite izgledati chic.

'Rezani bob, doslovce je to što mu govori i samo naziv – frizura koja izgleda kao da ste oštrim škarama odrezali vrhove kose. Kod ove frizure, umjesto na slojevitosti, naglasak je na stvaranju obliku, uz jasno naglašen oštri rez na samim vrhovima kose,' kaže slavna stručnjakinja za kosu Tina Outen.

Iako neke od najglamuroznijih zvijezda, poput Kourtney Kardashian, Addison Rae i Kaie Gerber u posljednje vrijem obožavaju ovu frizuru, rezani bob zapravo uopće ne zahtijeva puno održavanja. Naime, ovim načinom šišanja s jasnim, oštrim rubovima, sami vrhovi kose se sužavaju, a prilikom feniranja prijanjaju jedan uz drugog što znači da se nećete morati boriti s oblikovanjem i uvijanjem – kod ove frizure dobra i besprijekorna forma postiže se bez puno napora.

I dok rezani bob najbolje funkcionira kod onih s tankom kosom, ova frizura pogodna je za sve tipove i teksture kose, sve dok znate mudro iskoristiti sve njegove prednosti. S tankom ravnom do blago valovitom kosom, ova frizura pružit će chic, gladak i vrlo moderan izgled. Neka vas ne zabrinjava nedostatak volumena i spoljoštenost kose – jednostavno prebacite razdjeljak i jednu stranu zataknite iza uha za dodatno cool izgled.

Na gustoj, valovitoj, kovrčavoj kosi rezani bob dobit će pomalo piramidalni volumen, a upravo to može biti ultimativni dodatak modernom i vrlo chic izgledu, posebice s razdjeljkom na sredini.

Osim toga, ova ultimativna hit zimska frizura savršena je za sve koji se bore s ukroćivanjem guste kose jer uklanja dodatnu težinu i dodaje pokretljivost.