RECEPT ČITATELJA

Možete li odoljeti ovim čokoladnim sendvičima?

05.02.2014 u 10:34

Bionic
Reading

Jednostavni čokoladni sendviči s hrskavim tijestom od mljevenih badema savršen su odabir za uživanje uz šalicu toplog napitka u ove hladne zimske dane

Potrebni sastojci:

120 g maslaca
100 g šećera
1 jaje
1 žlica soka od limuna
100 g mljevenih badema
150 g brašna
1 žlica kakaa

Krema:
100 g čokolade
50 g maslaca
2 žlice čokoladnog namaza (nutella, linolada...)

242993,232452,237055,240307

Priprema:

Maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Dodati šećer, jaje i sok od limuna pa dobro izmutiti. Dodati bademe i brašno i sve sastojke dobro ručno izmiješati.

Tijesto zamotati u plastičnu foliju i staviti u hladnjak da odstoji 20 minuta. Čokoladu i maslac istopiti na pari.

Dodati čokoladni namaz, promiješati i maknuti s pare da se prohladi i malo stegne.

Tijesto razviti i okruglim kalupom ga izrezivati. Peći na 180 stupnjeva Celzijusa, dok keksići ne dobiju finu rumenu boju.

Izvaditi iz peći i pustiti da se ohlade. Na sredinu keksića staviti kremu, poklopiti drugim keksićem i pustiti da se ohlade do kraja (najbolje je da odstoje preko noći kako bi malo omekšali).