VRIJEDI ISPROBATI

Prisjetili smo se sjajnih trikova za ljepotu za koje ne trebate potrošiti niti lipe

04.01.2021 u 15:44

Bionic
Reading

Tko ne bi poželio imati savršen i blistav ten na kojem mu svi zavide, a bez da svoj budžet dovede u opasnost? Zvuči li vam primamljivo? Evo što trebate napraviti

Premda zvuči doista nevjerojatno doista je moguće poraditi na vlastitoj ljepoti, a bez da potrošite brdo novaca.

Prisjetili smo se jednostavnih savjete i trikova za prekrasnu i njegovanu kožu za koju vam neće trebati skupocjeni proizvodi i tretmani u kozmetičkim salonima za koje morate iskrcati puno novaca.

Istina je da učinkovita i ciljana njega ne mora koštati pravo bogatstvo. Ponekad je potrebna samo malo inicijative i nekoliko učinkovitih trikova koje možemo i sami isprobati.

Masirajte lice

Jeste li se opet probudili natečenih očiju? Evo kako ćete se toga riješiti. Jednostavno prstima lagano pritisnite kosti očne duplje i premjestite ih s unutarnjeg na vanjski kut oka - ponovite dva do tri puta. To potiče cirkulaciju krvi, smanjuje upalu i pomaže u smanjenju tankih linija.

Umivanje hladnom vodom

Ovo je trik u koji se kune i Irina Shayk koja se jutarnje natečenosti rješava i kockicama leda. OK, ako vam se ta ideja čini radikalnom, dovoljno će biti da se nakon umivanja za kraj umjesto mlakom umijete hladnom vodom.

Ne zaboravite promijeniti jastučnicu

Dobro je poznata stvar kako se na jastučnicama brzo mogu nakupiti bakterije, ostaci proizvoda za njegu lica i kose, prašina... Stoga obavezno jednom tjedno promijenite navlaku jastuka kako biste spriječili probleme s kožom ili kosom.

Spavajte na leđima

Tko bi pomislio da će naš položaj spavanja utjecati na našu kožu? Nastojte se okretati što više na leđa jer ako redovito pritiskate lice u jastuk dok spavate, to bi moglo biti uzrok nastanka bora.

  • +3
Manekenka Irina Shayk u slobodno vrijeme odmara od make upa Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Napravite predah od make upa

Koža mora duboko disati, zato bismo joj povremeno trebali odmoriti od šminke - ovo je vjerojatno najjednostavniji savjet za zdravu i čistu kožu.

Pranje ruku

Nakon što se globalna pandemija razmahala itekako smo postali sjesni koliko je važna higijena naših ruku, no to, naravno, nije bitno samo zbog Covid-19. Na se našim rukama skupljaju bakterije s mobitela, kvaka i slično - pa možete samo zamisliti što se događa kad dodirnemo lice. Brrrr!

Kockica leda kao spas

Rješavate se crvenih, upaljenih prištića samo stiskanjem? Umjesto toga, preporučujemo stavljanje kockice leda na to područje kako biste smanjili upalu. Uz malo sreće, prištić će brzo postati manji i manje uočljiv.

Vježbajte za ljepotu

Da, poznato je da vježbanje utječe na prokrvljenost kože te poboljšava i ten. Dakle, za lijepu kožu, prihvatite se neke tjelesne aktivnosti - to može biti i samo šetnja.

Redovito očistite pribor za šminkanje

Četke za šminkanje također su idealna kontaktna točka za nečistoće, bakterije i ulje te na taj način mogu potaknuti upalu i nečistoće. Stoga biste ih svakako trebali redovito čistiti.