odiše toplinom i ljubavi

Raskoš od koje zastaje dah: Zavirite u unutrašnjost luksuznog stana Joška Gvardiola

01.05.2024 u 21:21

  • +29

Zagrebački stan Joška Gvardiola

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Batelic/PIXSELL, Prvatni album/Licencirane fotografije

Bionic
Reading

Poznati nogometaš i reprezentativac pronašao je idealno mjesto za svoju životnu oazu u novom kompleksu zgrada u širem centru grada. Cijeli život je živio na Srednjacima, a trenutačno živi u Engleskoj pa mu je bilo nemoguće urediti svoj dom bez profesionalne pomoći

Dizajn stana zvijezda Manchester Cityja povjerio je Ivoni Kalapač, vlasnici EnVon studija za dizajn interijera, a njegov dom s njezinim potpisom, obiluje elegantnim šarmom.

'Svoj stil i estetiku definiram kao kombinaciju klasičnog i modernog. Uživam u klasičnim elementima poput štukatura, velikih upečatljivih lustera i mramora, ali isto tako volim dodati moderne detalje kako bih postigao savršenu ravnotežu. Glavni fokus mi je udovoljiti zahtjevima i željama svojih klijenata. Također, posebnu pažnju posvećujem maksimalnom iskorištavanju prostora, kako bi sve bilo funkcionalno, ali istovremeno estetski privlačno. Inspiraciju za svoje projekte interijera pronalazim svugdje a najviše u putovanjima, prirodi, ali i u razgovorima s klijentima. Svaki od tih elemenata mi pruža bogatstvo ideja i perspektiva koje integriram u svoj rad kako bih stvorila jedinstvene i inspirativne interijere. Naravno, volim poslušati savjete i iskusnijih kolegica, tu se puno nauči', ispričala je za tportal 28-godišnjakinja sa zvanjem dizajnera interijera te stručnog specijalista marketinga i komunikacija.

Gvardijolov dom ta uspješna dizajnerica uredila je kombinacijom klasike i elegancije. Luksuznim detaljima dala je ne samo estetsku vrijednost prostoru, već je stvorila osjećaj ugode i dobrodošlice. Bijela, siva, bež boja dominiraju prostorom, stvarajući osjećaj prostranosti i svjetline.

Stan se proteže na dvije etaže i ima oko 160 m2 stambenog prostora. Uz dvije terase, krasi ga open space prostor na prvom katu uz zanimljivu kuhinju. Postojeće tri spavaće sobe Ivona je pretvorila u dvije kako bi glavna soba dobila i walk-in ormar. Nogometaš joj je dao 'odriješene ruke', a ona nam je otkrila ponešto o odnosu sa zvijezdom Manchester Cityja.

'Joško je jedan jednostavan dečko kao i što je bio njegov upit za dizajn interijera njegovog budućeg doma a moj pristanak je odletio nazad u Manchester brzinom munje. (smijeh) Vrlo brzo smo se dogovorili oko svega i započeli projekt. Jedino čime sam se vodila kroz cijeli projekt je da Joško bude zadovoljan i da prenesem njegovu ideju doma u 160m2. S obzirom da nije imao puno zahtjeva, dao je slobodu mojoj kreativnosti s kojom sam dobila moderno-klasičan, a opet elegantan dom baš kako mu i priliči. Ključno je pronaći ravnotežu između modernih i klasičnih elemenata kako bi se stvorio prostor koji će najbolje odražavati Joškov stil. Uvijek ističem da se klijentova osobnost mora osjetiti u svakom kutku njegovog doma', rekla nam je Ivona.

Inače, Ivonu kontaktiraju i mnoge druge poznate ličnosti u Hrvatskoj, a uz obiteljske domove, uređuje i poslovne prostore ili ugostiteljske objekte. Kao jedan od većih skorašnjih projekata najavila je uređenje jednog odvjetničkog ureda u Zagrebu, a napravila je idejni projekt za jedan ugostiteljski objekt u Zadru.