VINTAGE LJUBAV

Simbol elegancije i stila: Jennifer Aniston blistala je u očaravajućim haljinama

27.03.2023 u 17:46

Bionic
Reading

Slavna glumica Jennifer Aniston tijekom godina je dokazala svoju privrženost vintage stilu noseći elegantne haljine nerijetko nastale i 20 godina ranije

Jennifer Aniston simbol je elegancije i besprijekornog modnog ukusa, a fashionistice je pobožno kopiraju preko tri desetljeća. Tijekom godina je postalo jasno da je velika pobornica vintage stila noseći haljine s daškom zlatnog doba Hollywooda i dizajna nerijetko nastalog i 20 godina prije.

Gotovo da ne postoji prilika u kojoj nije očarala svojim stajlingom na crvenom tepihu, no posebno zapažene kreacije bile su upravo one neodoljivog vintage šarma.

Zlatna Guccijeva haljina

Favoriziranje vintage stila potvrdila je nedavnim odabirom za premijeru filma 'Murder Mistery 2', na kojoj je plijenila pozornost u prekrasnoj i jednostavnoj svjetlucavoj haljini zlatne boje.

Riječ je o kreaciji iz Guccijeve kolekcije za proljeće/ljeto 2004. godine, u kojoj je senzualno istaknula obline dojmljivim krojem bez naramenica koji se širio naborima ispod koljena i podsjećao na krojeve iz zlatnog doba Hollywooda.

  • +8
Jennifer Aniston Izvor: Profimedia / Autor: MARECHAL AURORE/ABACA / ABACA PRESS / PECQUENARD+FEREY / KCS PRESSE / PROFIMEDIA

Bijela svilena haljina Diora

U podjednako zanosnoj vintage haljini pojavila se 2020. godine na dodjeli nagrada SAG kako bi preuzela kipić za najbolju glumicu u dramskoj seriji 'The Morning Show'. Tada je izabrala Diorovu kreaciju od bijele svile, a dizajnirao ju je John Galliano za kolekciju proljeće/ljeto 1999. godine.

  • +10
Jennifer Aniston Izvor: Profimedia / Autor: Jean-Baptiste Lacroix / AFP / Profimedia

Diorova crna haljina s naborima

Iste godine pojavila se na dodjeli nagrada Emmy također u Gallianijevoj haljini dizajniranoj za Dior, ali ovoga puta crne boje. Zanimljivo, riječ je o gotovo identičnom dizajnu od glatke svile, kroja do poda i s dubokim dekolteom, no s nekoliko valovitih kosih poruba od područja prsa do koljena, što su je učinilo još efektnijom.

Jennifer Aniston Izvor: Profimedia / Autor: AFP / AFP / Profimedia

Dugačka crna haljina s potpisom Valentina

I na dodjeli Zlatnih globusa 2004. godine zvijezda serije 'Prijatelji' pojavila se u elegantnoj crnoj haljini vintage stila. Ovu kreaciju potpisuje Valentino, a karakterizira je otvoren dekolte povezan ženstvenim crnim remenčićem te dugačak kroj koji se vuče po podu, nalik najslavnijim holivudskim haljinama proslavljenima na crvenom tepihu.

Vintage zlatno-crna Diorova haljina

Koliko voli nositi vintage stil kreiran gotovo dva desetljeća ranije, Aniston je pokazala i 2015. godine, odjenuvši Diorovu haljinu dizajniranu za kolekciju proljeće/ljeto 1998. godine.

Riječ je o očaravajućem komadu u kojem se na dojmljiv način isprepliću crna i zlatna boja, tvoreći efektan uzorak. Dugačak i pripijen kroj samo je naglasio dubok dekolte, na senzualan način istaknuvši obline slavne glumice.

Ružičasta svjetlucava haljina s potpisom Diora

Koliko voli Diorove dizajne, istaknula je i na dodjeli nagrada Emmy 2002. godine, kada se na crvenom tepihu pojavila u definiciji elegantnog vintage stila - dugačkoj svijetloružičastoj haljini s ugrađenim svjetlucavim ornamentima na području bokova te oko dekoltea. Aniston je u ovom izdanju izgledala apsolutno očaravajuće, potvrdivši zašto je ovaj vintage kroj haljine njezin nepogrešiv odabir!

  • +10
Jennifer Aniston Izvor: Profimedia / Autor: Orange County Register / Zuma Press / Profimedia

Vintage haljina Jamesa Galanosa

Za ponešto drugačiji dizajn glumica se odlučila za premijeru serije 'The Morning Show' 2019., za koju je odjenula tamnoplavu haljinu s visokim ovratnikom. Ova kreacija djelo je Jamesa Galanosa, a Aniston je i u 'zatvorenijem' dizajnu izgledala jednako zanosno, naglasivši besprijekornu liniju uskim i dugačkim krojem.

  • +7
Jennifer Aniston Izvor: Profimedia / Autor: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Kratka tamnoplava Halstonova haljina

Holivudsku divu nešto rjeđe imamo prilike vidjeti u haljinama kraćeg kroja, a upravo to bio je slučaj 2003. godine na dodjeli Emmyja. Tada je odabrala Halstonovu tamnoplavu kreaciju, klasičan vintage komad s jednostavnim uskim naborima, širokim naramenicama i ženstvenim opasačem oko struka.

Haljina s crno-bijelim uzorkom

Kreaciju jednog od svojih omiljenih dizajnera, Galliana, Aniston je nosila i na dodjeli nagrada SAG 2019. godine. No tada je izabrala pomalo neuobičajen dizajn za svoj stil, noseći haljinu s prednjim prorezom i vrlo upečatljivim uzorkom koji je sadržavao crno-bijeli otisak fotografija starinskih zgrada i automobila, što je čitavom stajlingu podarilo neodoljiv vintage šarm.

  • +2
Jennifer Aniston Izvor: Profimedia / Autor: Kay Blake / Zuma Press / Profimedia