KNJIGA DOSTUPNA SVIMA

Što čitati ove jeseni?

17.10.2013 u 13:30

Bionic
Reading

Nakladnička kuća Znanje jesenski ciklus biblioteke Knjiga dostupna svima (KDS) nastavlja napetim psihološkim trilerom Iščezli utorak američkog dvojca koji piše pod pseudonimom Nicci French, koji je ujedno i 200. naslov objavljen unutar ove popularne biblioteke. Osim njega čitatelje će razveseliti i povijesni roman Arnovo naslijeđe koji dolazi kao svojevrsni nastavak na križarsku trilogiju Jana Guilloua, te ljubavna priča iz pera talijanske autorice Federice Bosco Ljubav me progoni.

Spoj new age kulture i potrage moderne mlade žene na putu prema svojoj emancipaciji i ljubavi okosnica je romana Ljubav me progoni, sve skupa začinjeno briljantnim humorom i inteligentnim opaskama. Talijanska autorica Federica Bosco koju mnogi kritičari nazivaju talijanskom Bridget Jones savršeno spaja humoristične i ljubavne elemente u ovoj zabavnoj priči. Ukoliko ste voljeli Seks i grad voljet ćete i ovaj roman.

Nakon psihološkog trilera Olovni ponedjeljak (Znanje 2011.), Znanje donosi drugi roman iz serije o karizmatičnoj psihoterapeutkinji Friedi Klein. U romanu Iščezli utorak, Frieda ponovno uzlazi u labirint zločina i u tamne zakutke ljudske duše. Na tom mračnom mjestu gdje žrtva lako postaje zločinac, Frieda će se morati obračunati i s duhovima iz vlastite prošlosti. Nicci French u ovom romanu nudi sjajno orkestrirani zaplet i mnogo mračnih uvida koji oslikavaju tajne zakutke glavnih junaka i koji čitatelja potpuno uvlače u labirint zločina.

Arnovo naslijeđe samostalni je roman koji se sadržajno nastavlja na iznimno popularnu povijesnu trilogiju Jana Guilloua o vitezu Arnu, ekraniziranu u dosad najvećoj filmskoj produkciji na sjeveru Europe. Relativno brzo postao je najveći nacionalni bestseler te se samo u Švedskoj prodao u pola milijuna primjeraka. Uzbudljiv i inspirativan, krvav i romantičan – ovaj povijesni roman predodređen je da postane klasikom.

Nova četiri naslova dostupni su širokoj čitateljskoj publici po cijeni od 29,90 kn u svim Tisak media multimedijalnim knjižarama, Konzum super prodavaonicama, Kozmu te na kioscima Tiska i Slobodne Dalmacije.