BORIS KRAGOTIĆ

Tko je Splićanin koji je dizajnirao Breninu novogodišnju haljinu o kojoj svi pričaju, a čije kreacije nose Madonna i Beyonce

03.01.2023 u 14:11

Bionic
Reading

Haljina u kojoj je jedna od najvećih balkanskih pjevačkih zvijezda nastupila u novogodišnjem programu Nove TV podigla je prašinu. Neki su branili Breninu hrabrost da se u takvoj kreaciji pojavi u gledanoj emisiji, drugi su se pak zgražali izborom pjevačice

Lepa Brena pred kamerama je gledatelje u silvestarskoj noći zabavljala pjevajući svoje hitove u dugoj crnoj večernjoj haljini na kojoj je sprijeda i straga zlatnim šljokicama iscrtano golo žensko tijelo. Za nju je zaslužan Splićanin Boris Kragotić.

Dizajnerova životna priča njezine haljine je posebna. Diplomirao je glumu u Sarajevu u klasi profesora Senada Bašića (kojeg publika pamti po ulozi u seriji 'Lud, zbunjen, normalan). Živio je u raznim gradovima bivše Jugoslavije, a posljednja adresa mu je - beogradska. Da bi se prehranio u beogradskom predgrađu zvanom Petlovo brdo, u podrumu je počeo izrađivati nakit. Nije imao ni početni kapital, ni ideju, ni stil, a bome ni viziju. Sa svjetskim zvijezdama je počeo surađivati zahvaljujući kontaktu s njihovim stilistima koji su njegove kreacije primijetili na društvenim mrežama.

  • +2
Lepa Brena Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Luka Dubroja

Dizajner stoji iza brenda Demode, a njegovu odjeću i nakit furaju pop diva Madonna, Nicki Minaj, Katy Perry, Jessie J, Rihanna, Lady Gaga, Beyonce.

'Kada jednom uđete u taj krug slavnih osoba, onda je sve mnogo lakše. Svjetske zvijezde su jednostavne, pošaljem im stvari, ako im se sviđaju super, ako im ne odgovaraju, pošalju ih nazad. I to je to', ispričao je Boris Kargotić za Slobodnu Dalmaciju.