edelweiss - snježni cvijet

Uspješno smanjuje bore: Zapamtite ovu biljku, postala je najnovija beauty opsesija

12.11.2023 u 19:55

Bionic
Reading

Biljka planinski runolist (edelweiss) proslavila se još 1965. u mjuziklu 'Moje pjesme, moji snovi', a danas je pronalazimo u sve većem broju kozmetičkih proizvoda zbog njenih svojstava hidratizacije i zaglađivanja kože

Beauty industrija u stalnoj je potrazi za novim sastojcima koje će na svojim proizvodima oglasiti kao prirodan put do glatke i mekane kože. Sada je u planinskom runolistu (edelweiss) pronašla baš sve za čime su kupci željni prirodnih rješenja godinama tragali.

Planinski runolist (lat. Leontopodium alpinum) je biljka koja raste u alpskim planinama i drugim visokim planinskim područjima u Europi, a poznata je po svojim malim, bijelim 'plišanim' cvjetovima zbog kojih nosi nadimak i snježni cvijet.

Sve je češće možemo pronaći kao sastojak beauty proizvoda za njegu kože i kose jer njen sastav krije brojne pogodnosti. Naime, poznato je da može pružiti hidrataciju i zaštitu koži te da pomaže u očuvanju njezine glatkoće i zdravlja te ga pronalazimo u raznima kremama, serumima i ostalim proizvodima za njegu.

Planinski runolist je stoga postao najnoviji hit sastojak koji su brojni slavni brendovi odlučili isticati u svojim proizvodima, uspoređujući ga s retinolom po moći smanjenja bora i dodajući ga u serume s hijaluronskom kiselinom u proizvodima za njegu kose. Među prvima ga je proslavio Body Shop svojim dnevnim serumom za glatku, osvježenu kožu, zaštićenu od štetnih utjecaja iz zraka.

Još jedan od razloga zašto je trenutno toliko popularan je i činjenica da je njegova berba u kolovozu i rujnu pa brojni neovisni beauty brendove koriste trenutak da ovaj sezonski sastojak uvrste u svoje limitirane kolekcije.

Isto tako, njegove asocijacije sa snijegom i zimom čine ga proizvodom koji je vrlo lako uklopiti u blagdanske kampanje, a njegova botanička obilježja čine ga vrlo primamljivim kupcima pa su ga u proizvode uključili i brendovi kao što su Oribe i Augustinus Bader.

No, njegova priča seže čak i dublje jer ga je pjesmom proslavio kultni mjuzikl 'Moje pjesme, moji snovi', pretvorivši ga u simbol zajedništva, otpornosti i sloge - vrijednosti koje brendovi vrlo dobro znaju istaknuti s približavanjem Božića. S obzirom na to da, uz sve, pokazuje i dobre rezultate u hidrataciji i zaglađivanju kože, nema sumnje da je planinski runolistime biljke koje vrijedi zapamtiti!

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

U kojim proizvodima se nalazi planinski runolist?

Body Shop: Edelweiss Smoothing Day Cream

Osim što je Body Shop praktično proslavio planinski runolist reklamirajući ga u svom serumu kao sastojak jači od retinola kada je riječ o zaglađivanju kože, isti brend donosi i popularnu dnevnu kremu koja hrani i njeguje kožu za maksimalnu blistavost.

Augustinus Bader: The Serum - Limited Edition

Luksuzni kozmetički brend Augustinus Bader u svom nagrađivanom The Serumu ističe udio planinskog runolista koji je jedan od sastojaka zaslužnih za klinički dokazano vidno smanjenje bora u 12 tjedana.

Charlotte Tilbury: Instant Magic Facial Dry Sheet Mask

Planinski runolist u ponešto drugačijoj formi nalazimo u suhoj maski za lice brenda omiljenog holivudskim zvijezdama, Charlotte Tilbury. Ova maska nanosi se na lice u trajanju od 15 minuta nakon kojih ostavlja kožu hidratiziranom, blistavom i neodoljivo mekšom.

Drunk Elephant: A-Shaba Complex Eye Serum

Glatki serum za smanjenje bora oko očiju i uklanjanje podočnjaka od Drunk Elephanta moć planinskog runolista iskoristio je u svrhu ublažavanja otečenosti zbog njegovih antioksidativnih svojstava koja njeguju kožu.

Nuxe: Super Serum

Da je mnoge od najpopularnijih seruma na tržištu teško pronaći bez da sadrže 'snježni cvijet' dokazuje i Nuxe koji ga je učinio ključnim sastojkom svog Super Seruma, na glasu kao iznimno uspješnog u smanjenu bora, eliminaciji tamnih mrlja i vraćanju koži toliko željene čvrstoće.