RAZMAZITE SE

Usporavaju znakove starenja: Ova čarobna ulja za lice obožavat će dame 50+

29.07.2023 u 18:23

Bionic
Reading

Ulja za lice sadrže gotovo magična svojstva momentalne obnove kože jer joj vraćaju sjaj, puninu i dubinski je hidratiziraju

Iako je većina nas navikla na kreme i teško odstupa od njih, ulja za lice sve su popularniji kozmetički proizvodi u njezi kože. Njihova velika prednost je što su pogodna za sve tipove, a posebno će odgovarati suhom licu.

Važnost zaštite od sunca Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; montaža Neven Bučević

Upravo su suhoća kože i gubitak elastičnosti jedni od prvih znakova starenja te direktno dovode do pojave linija i bora, pa će hranjiva ulja nesumnjivo biti osobito omiljena među damama iznad 50 godina.

'Sposobnost regeneracije, hranjenja i omekšavanja kože čini ulje nezaobilaznim dijelom beauty rutine. Osim toga, ljeti je savršen preparat za isticanje preplanulosti', napominje Raquel Gonzalez, kozmetičarka i tehnička direktorica brenda Perricone MD, pa pojašnjava ostala svojstva ulja za lice:

'Riječ je o kozmetici koja djeluje tako da prodire u gornje slojeve kože, pomaže zadržati vlagu i sprječava dehidraciju. Osim toga, mnoga od njih sadrže esencijalne masne kiseline i regenerativna svojstva pa, osim što njeguju, štite kožu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima i drugim štetnim čimbenicima iz okoliša.'

Ulja za lice imaju gotovo magičnu moć intenzivne hidratacije, posebno ona prirodna poput jojobe, šipka i argana, koja pomažu u zadržavanju vlage te omekšavaju i hrane epidermu.

Ono što će se posebno svidjeti damama u zrelijim godinama jest činjenica da su bogata hranjivim tvarima i antioksidantima, uslijed čega pomažu u borbi protiv znakova starenja. Naprimjer, ulje sjemenki grožđa i prirodno vitaminsko E ulje mogu smanjiti pojavu sitnih linija i bora te zaštititi kožu od oštećenja slobodnih radikala.

S druge strane, ulja šipka i sjemenki nara sadrže esencijalne masne kiseline i fitokemikalije koje potiču proizvodnju kolagena i pomažu u poboljšanju elastičnosti kože, vraćajući joj mladoliku čvrstoću.

No ni tu nije kraj čarobnim svojstvima ulja za lice jer će ona od kamilice i lavande djelovati protuupalno i umirujuće na koži te su idealan odabir za osobe sa suhim i vrlo osjetljivim licem.

Kada je riječ o aplikaciji ulja na kožu, krenite od čišćenja lica i nanošenja tonika. Zatim između dlanova zagrijte nekoliko kapi ulja te nježno izmasirajte lice i vrat pokretima prema gore. Možete ga koristiti ujutro i navečer ili prema svojim potrebama.

Clarins - Blue Orchid

Ovo ulje za lice sa 100 posto čistim biljnim ekstraktima dehidriranoj koži vraća vitalnost, sjaj i svježinu. Kombinacija ekstrakta plave orhideje i eteričnog ulja pačulija tonizira i revitalizira kožu te uspješno pomaže u borbi sa suhoćom.

Nuxe - hidratantno ulje za lice

Ljeto je vrijeme da zablistate i pokažete svoju kožu u najboljem izdanju, a ovo suho ulje savršen je saveznik. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj teksturi, pruža koži neodoljiv satenski sjaj bez masnog odsjaja.

Nakon dana na plaži, ulje za lice ne samo da će vam pomoći obnoviti kožu, već će i pojačati preplanulost svojom karakterističnom svjetlošću.

Kiehl's - Midnight Recovery Concentrate

Kiehl'sovo noćno ulje za lice namijenjeno je svim tipovima kože, uključujući onu osjetljivu. Formulirano je s esencijalnim uljem lavande i uljem noćurka te pomaže obnoviti kožu preko noći kako bi ujutro bila blistava i izgledala mlađe.

Zahvaljujući laganoj teksturi, lako se upija te čini kožu mekom, podatnom i hidratiziranom, uz blagotvorna svojstva koja je zaglađuju i učvršćuju.

L'Oreal Paris - Extraordinary Facial Oil

Ulje za intenzivno hranjenje i elastičnost kože koje nam donosi L'Oreal predstavlja odličnu njegu za vaše lice i tijelo jer učinkovito hidratizira i omekšava kožu, čineći je baršunasto mekanom. Uz to ima anti-age svojstva jer revitalizira i usporava proces starenja.

Apivita - Beessential dnevno ulje za lice

Beessential dnevno ulje za lice formulirano je za sve tipove kože i za sve godine. To je beauty booster koji ojačava kožnu barijeru, hidratizira te čini lice mekim.

Uključuje se u jutarnju rutinu i nanosi kao prvi korak jer potiče djelovanje sastojaka iz kreme, omogućujući im da dublje prodiru u stanice kože.

Elemis - Superfood ulje za lice

Specifičnost ovog ulja njegov je sastav u koji je uključeno čak devet superfood namirnica, kao što su brokula, šipak, sjemenke lana i daikon rotkvica.

Lagane je teksture i lako se upija te kožu čini svježom, punom i glatkom, vraćajući joj blistavost već s prvim nanošenjem.

Drunk Elephant - Virgin Marula Luxury Facial Oil

Svi tipovi kože mogu imati koristi od antioksidanta u ovom ulju za lice brenda Drunk Elephant, a koje se proizvodi samo od djevičanskog ulja sjemenki marule. Ovo ulje afričkog oraha, bogato hranjivim tvarima, lako se upija, pa će koža izgledati rosno, mladoliko i glatko.

Charlotte Tilbury - Collagen Superfusion ulje za lice

Kako biste svojoj koži dali blistav sjaj bez šminke, nakapajte nekoliko kapi ovog ulja za lice kao zadnji korak u jutarnjoj njezi. Hidratantni sastojci poput avokada, ulja sjemenki maline i kompleksa kolagena biljnog podrijetla vlaže kožu, a eterična ulja pružaju osjetilno spa iskustvo pri svakom nanošenju.

The Ordinary - 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil

U ovom eliksiru koristi se 100 posto čisto ulje sjemenki šipka, a hladno je prešano i organsko. Ulje sjemenki šipka bogato je linolnom kiselinom, a ona i provitamin A jačaju barijeru kože.

Snažna kožna barijera ključna je za njezin zdrav izgled, a ovi sastojci pružaju joj potporu kako bi mogla bolje zadržati vlagu, spriječiti štetu od vanjskih utjecaja i boriti se protiv znakova starenja.