cate blanchett

Zbog tenisica za kojima su svi ludovali prije nekoliko godina prekršila je strogo modno pravilo

20.05.2024 u 18:35

  • +5

Cate Blanchett

Izvor: Profimedia / Autor: Vinnie Levine / MEGA / The Mega Agency / Domine Jerome/ABACA / Shutterstock Editorial / Simone Comi/ipa-agency.net/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Oskarovka Cate Blanchett našla se među brojnim slavnim licima koja su stigla na ovogodišnje izdanje Filmskog festivala u Cannesu, a tom prigodom pokazala je sjajnim stajling zbog kojeg je i prekršila strogi dress code

Cate Blanchett prisustvovala je razgovoru 'Women In Motion' u organizaciji Keringa na 77. godišnjem filmskom festivalu u Cannesu, a tom prilikom pažnju je privukla stajlingom. Vitku figuru istaknula je tamnoplavom kombinacijom koja se sastojala od traper košulje ugurane u hlače širokih nogavica u istog stila.

Dobro raspoložena 55-godišnja australska glumica izgledala je vrlo dobro raspoložena, a stajling je upotpunila naočalama velikih okvira. Ipak, najviše pažnje je privukao izbor cipela jer je Cate visoke potpetice zamijenila sve prisutnijim tenisicama. Izbor je pao na bijele Alexander McQueeen tenisice, kultne tenisice kojima su svi bili zaluđeni prije par godina. Naime, te bijele na prvi pogled tako jednostavne tenisice prije koju godinu su bile toliko popularne da su se na internetu pretraživale svake dvije minute, a s vremenom su postale statusni simbol koji su nosili podjednako muškarci i žene.

Kako god, bijele Alexander McQueeen žarile su i palile 2019. godine, no i sada pet godina kasnije itekako su trendi, a Cate ih je odjenula upravo tijekom Filmskog festivala u Cannesu i time prekršila strogi dress code.

Naime, crveni tepih postavljen na znamenitoj La Croisette, priobalnoj šetnici, vrvi od glamuroznih kreacija slavnih uzvanica. No sve se one moraju se pridržavati strogog dress codea koji se odnosi i na obuću. Tako su prema službenoj web stranici obavezne visoke potpetice, a svima omiljene tenisice su zabranjene, što već godinama izaziva burne reakcije.

U svakom slučaju, to zastarjelo pravilo već godinama izaziva brojne osude i komentare, ali poznate uzvanice reinterpretirale su ga na svoj način te su ove godine posegnule za najekscentričnijim verzijama cipela na petu. Ove su godine gošće u Cannesu bile posebno kreativne, no Cate se nije dala smesti te je servirala sjajan stajling i još bolje tenisice.

demi, eva i emma

Ovakav glamur Cannes dugo nije vidio: Pogledajte haljine koje su ukrale svu pažnju

Pogledaj galeriju