PRAVI SPEKTAKL

Die Antwoord - erupcija na Velesajmu

14.06.2016 u 11:38

Bionic
Reading

Sinoćnji koncert južnoafričke grupe Die Antwoord u rasprodanom Paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma bio je pravi spektakl za velik broj ljudi koji su dupkom napunili dvoranu

Kada su 2008. godine u predgrađima južnoafričkog Cape Towna počinjali svoje zef putovanje, svijet je bio nespreman za njihovu kombinaciju rap-ravea, opakih rima, provokativnih tekstova na engleskom i afrikaansu te kontroverznih videospotova.

Pokret zef je stekao horde sljedbenika diljem svijeta, a premijerni nastup Die Antwoorda u Hrvatskoj pokazao je da je publika itekako spremna za dugo očekivanu rap-rave senzaciju te je koncert bio rasprodan već u podne.

Klasična postava, vrckava Yo-Landi dječjeg glasa, nabrijani Ninja i DJ Hi-Tek za pultom, donijela je Zagrebu jedan od najboljih koncerata sezone. A bend je donio repertoar pun hitova na koje je urlala cijela dvorana. ‘Fok Julle Naaiers’, ‘Fatty Boom Boom’, koji je pokrenuo dvoranu, ‘Girl I Want 2 Eat U’, ‘Banana Brain’, ‘Ugly Boy’, ‘Cookie Thumper’, ‘Pitbul Terrier’ održavali su napetost, a ‘God Are You Ready?’, ‘Baby’s On Fire’ ‘I Fink You Freeky’, ‘Happy Go Sucky Fucky’, ‘Never Le Nkemise’ i ‘Gucci Coochie’ sve su redom bili vrhunci koncerta. Atmosfera je bila usijana od samog početka, a uz ‘Enter The Ninja’ je na pravi način završen koncert te je Ninja svojim skokom u publiku zatvorio nastup na svoj način.

Na velikom videozidu izmjenjivali su se zef natpisi, simbolični tekstovi, prepoznatljive grafike i crteži, a bend je odao i počast preminulom Leonu Bothi, koji je patio od bolesti ubrzanog starenja. Die Antwoord je prštao energijom koju je prenio na cijelu dvoranu - Ninja opakim i brzim rimama u prepoznatljivim kratkim hlačama, neumorna Yo-Landi koja vlada pozornicom i probija prostor svojim dječjim glasom te DJ Hi-Tek - pruživši Hrvatskoj nezaboravan doživljaj.

Odlična produkcija, nabrijana setlista i čista energija označili su premijerni zagrebački nastup jedinstvenih Die Antwoord.