SLOBODAN ULAZ NA PARTY

DJ-i Žednog uha najavljuju 16. Motovun Film Festival

05.07.2013 u 12:03

Bionic
Reading

Kako bi vjerodostojno dočarali atmosferu koja nas očekuje u klubu Žedno uhu na Motovun Film Festivalu, glazbu na drugom promotivnom partyju birat će strastveni kolekcionari gramofonskih ploča, urednici programa istoimenog kluba tijekom godine: MR Dirty Hairy i Borovich, kao i DJ Labosh – glazbenik, eksperimentalist i novinar

Specijalno za ovu priliku tri žednouha DJ-a iz svojih bogatih kolekcija gramofonskih ploča pripremit će isključivo selekciju RnR/funk/soul/RnB/afro beata kroz povijest što garantira bujicu rijetke kvalitetne zaboravljene glazbe, kao i originalnih verzija hitova koje danas slušamo.

Mr Dirty Hairy ili Matt Davies dolazi iz Brightona, a svoj život i strast posvetio je istraživanju glazbe i kolekcioniranju rijetkih gramofonskih ploča iz cijeloga svijeta kao i produciranju hip hop glazbe izvođačima poput Krankšvestera, Kandžije, General Wooa. Pored strasti prema glazbi Hairy je jedan od najvještijih ljudi za gramofonima sa ovih prostora. Uz pomoć scratcha, najfinije glazbene selekcije rijetke glazbe Hairy uvijek dovede dance floor do usijanja i izazove uzvike ushićenja. U prethodnih par mjeseci Hairy je u organizaciji Žednog uha kroz večeri SoulKeks ugostio mnoge bitne soul/funk/hip hop izvođače od kojih izdvajamo gostovanja DJ Formata iz Engleske i Floriana Kellera iz Austrije.

DJ Labosha prije svega zanimaju hibridni muzički izričaji, negdje između popularne disko-kulture i eksperimenta na gramofonima. Ponekad su to svima znani hitovi, ponekad zaroni duboko u esenciju nekog od zanimljivih mu žanrova, a često se zaputi i neutabanim stazama autorskih mikrostruktura, koristeći se šumom i krčkanjem gramofonskih ploča kao ritamskom bazom. U Hrvatskoj je posljednjih dvanaest godina nastupao u sklopu svih renomiranih klupskih programa. Za ovu priliku svoj karakterističan pristup glazbi Labosh će fokusirati na RnR senzibilitet glazbe uopće.

DJ Borovich jedan je od urednika glazbenog programa Žednog uha, a u slobodno vrijeme 'prekopava' second hand dućane gramofonskih ploča u potrazi za kvalitetnom zaboravljenom rijetkom glazbom kroz povijest, sakupljajući također po njegovom senzibilitetu izabrane 'evergreen' brojeve bez obzira da li se radilo o Chicago house glazbi, prog RnR-u, funku ili možda modernom džezu. Po Borovichu glazba je umjetnost i dijeli se na kvalitetnu i onu nekvalitetnu. Sredine i kompromisa nema kada je kvaliteta u pitanju. Njegov je cilj  prezentacija kvalitetne glazbene strane ljubiteljima bez ograničenja u žanru. Glavne karakteristike Borovichevih DJ setova su: nepredvidivost, strast i romantika.

Ideju udruživanja dva bitna alternativna glazbeno/filmska brenda omogućio je ISKON. Na taj način Iskon prezentira svoju viziju usmjerenu na mlade kreativne ljude, ljubitelje umjetnosti, ukazavši da svjesno prate već ustaljene svjetske trendove tržišta gdje velike kompanije sve više nalaze potencijal u umjetnosti čime direktno obogaćuju društvo potičući stvaralaštvo.

Drugi promotivni party povodom gostovanja organizacije Žednog uha na 16. Motovun Film Festivalu održat će se 11. srpnja na terasi Rock kluba Ribnjak (bivši klub Purgeraj ) s početkom u 21 sat Ulaz na party je besplatan.