HAPPYNOVISAD POZORNICA

Elektrana se vraća na EXIT festival

02.07.2014 u 10:24

Bionic
Reading

Happynovisad Stage već godinama vrijedi za mjesto na Exitu koje predstavlja najnaprednije stilove i tendencije u alternativnoj elektronskoj glazbi, pa nije rijetkost da izvođači koji nastupaju na ovoj sceni jedne godine, dožive bum tek sljedeće ili čak u narednih par godina. Osim najaktualnijih live i DJ setova, neizostavan dio programa su i već provjerena imena i velikani underground glazbe i kulture. Povodom deset godina postojanja, Happynovisad predstavit će presjek svjetske i UK scene, kao i trenutno najprogresivniju produkciju koja dotiče bass, techno, rave i house glazbu kroz, sada već tradicionalne, showcaseove različitih izdavačkih kuća

Prvu večer na Happynovisadu rezervirano je za L.I.E.S. (Long Island Electrical Systems), etiketu baziranu u Brooklynu i organizaciju Elektrana, koja već deset godina radi na promoviranju domaće i regionalne eletronske glazbene scene. L.I.E.S. je vjerojatno najprogresivnija izdavačka kuća trenutno na čijem se čelu nalazi Ron Morelli, vrhunski selektor za kojeg se nikada ne zna što će zavrtjeti na nastupu. Headliner večeri je svakako jedinstveni Legowelt, zaluđenik hardverom i vrhunski producent uz kojeg će, osim Morellija, također nastupati i Greg Beato, tinejdžer iz Miamija kojem se piše sjajna karijera.

Elektrana – 'centar za razvoj elektronske umjetnosti i kulture', će prikazati selekciju domaćih izvođača koji su dokazali svoju prevlast u elektro zvuku prethodnih godina, pa tako imamo čak i premijere live setova sjajnih bendova YusYus i Konvoj Bonton Bajkera. Ispred Elektrane još nastupaju Lost In The Sound, Caligari, WB41 i Neomodern, a program će zatvoriti Iggy Dope

Petak, 11. srpnja je inspiriran etiketom Houndstooth, kućom koja se nalazi pod okriljem kultnog kluba Fabric iz Londona, a zvuk ove večeri se može okarakterizirati kao eksperimentalni bass i rave novije produkcije. Houndstooth će predstaviti Special Request, alijas Paul Woolforda za kojeg kaže da je ‘grubi i neobuzdani mlađi brat’ techno velikana.

Uz Special Request, tu je i Akkord, specijalni projekt izuzetno talentiranog dvojca iz Manchestera, Syncro i Indigo. U posebnom ‘sunrise’ terminu, nastupit će Cloud 9 aka Nookie, autor hitova kao što su 'You Got Me Burnin’', 'Gonna Be Alright' i 'Give A Little Love', koji će izvesti ekskluzivni 92’ – 95’ set s underground himnama iz tog perioda. Tu su i švicarski sastav We Love Machines, dok domaću podršku čine karizmatični DJ i MC Rasheed, iskusni DJ Flip i DJ RaDa, misteriozni veteran s posebnim atmosferičnim setom.

DSNT je multi-disciplinarna kreativna kompanija bazirana u Belfastu koja se bavi artist menadžmentom, eventovima, izdavanjem glazbe, dizajnom, izložbama i vizualnom umjetnošću. U subotu, 12. srpnja, ispred DSNT-a nastupaju Truss, londonski techno producent s izdanjima na etiketama Our Circular Sound, Avian i R&S, zatim Blacknecks, specijalni, do nedavno anonimni live projekt Trussa i Bleaching Agenta, producenta koji iza sebe ima podršku Dave Clarka, Nine Kravitz i Mosce

Tu su i AnD, napredni dvojac inspiriran Dave Clarkom, Myler, izvođač s izdanjima na Naked Lunchu, Shout Records VooDoo i Bass Assault Records i Fran Hartnet, jedan od najiskusnijih DJ- eva iz Irske, uvijek spreman ponuditi najsvežiji i futuristički zvuk koji je esencija techna. Iste večeri nastupaju i Hetem, svježe ime na elektronskoj sceni sa svojim zanimljivim live nastupom, Pharmacist ambijentalni alijas Thinkera, člana Mystic Stylez ekipe i Lag, najnapredniji mladi techno producent i DJ sa ovih prostora.

Posljednje večeri festivala, predstavit će se LB10 (LittleBig Agency), koja će nam na Petrovaradinskoj tvrđavi pružiti raznovrsni zvuk eksperimentalne elektronike. Headlineri su DMX Krew, legendarni londonski izvođač s karijerom od 20 godina i osnivač kultne kuće Breakin’ Records, jedne od prvih electro i bass etiketa iz Velike Britanije.

Tu je i Tessela koji nam donosi trenutno najprogresivniji UK zvuk i TR\\ER, projekt Toma i Edwarda Russella, odnosno Tessele i Trussa, kojem će ovo biti treći nastup na Happynovisadu. Ova braća donose veliku količinu analogne opreme za svoj zajednički live set. Iste večeri nastupa i Black Amiga, anonimni izvođač koji pušta da glazba kaže svoje, a od domaćih izvođača nastupaju Jackie Dagger, još jedan član Mystic Stylez ekipe i hiperpopularnog Teklife kolektiva, novosadski beatmaker i producent Yeah Left koji će premijerno predstaviti svoj live set, uvijek rado viđen i slušan SMT#nG i programski selektor X-Coast koji će sa specijalnim gostima zatvoriti ovogodišnji program na Happynovisad pozornici.

Zbog velikog interesa za EXIT avanturu, ulaznice za festivale po povlaštenim cijenama bit će u prodaji do četvrtka, 3. srpnja u 23:59.

Od petka, 4. srpnja do nedjelje 6. srpnja u 23.59, cijena ulaznice za EXIT iznosit će 519 kuna, a za EXIT avanturu 599 kuna, dok će dnevne ulaznice biti dostupne po cijeni od 232 kune

Službena prodaja u Hrvatskoj se zatvara u nedjelju, 6. srpnja u 23:59. Požuri i nabavi ulaznice po aktualnim promo cijenama:

Exit Festival: 445 kuna

Exit Avantura (Exit Festival + Sea Dance Festival): 525 kuna

Jednodnevne ulaznice za Exit: 196 kuna

Turistički paketi, koji obuhvaćaju ulaznicu, prijevoz i smještaj, dostupni su po promotivnim cijenama do četvrtka, 3. srpnja. Više informacija saznajte ovdje

SPECIJALNA TRAVEL PONUDA

EXIT FESTIVAL PAKET: ulaznica za Exit festival + Exit kamp + prijevoz do Exita i natrag: 780 kuna

EXIT ADVENTURE PAKET: ulaznica za Exit Festival + Exit Kamp + ulaznica za Sea Dance Festival + Sea Dance Kamp + prijevoz do Exita, od Exita do Budve i od Budve natrag do mjesta polaska: 1410 kuna

Prijevoz je organiziran iz sljedećih gradova u Hrvatskoj: Zagreb, Osijek, Rijeka, Split, Zadar, Šibenik, Dubrovnik

Rok za prijavljivanja je 14 dana prije polaska na putovanje. Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana prije puta.

SLUŽBENA PRODAJNA MJESTA

ZAGREB: DALLAS MUSIC SHOP, Tkalčićeva 7, ROCKMARK, Berislavićeva 13

RIJEKA
: DALLAS MUSIC SHOP RIJEKA, Splitska 2a, 051/332-524; dms-rijeka@mars-music.hr

ROVINJ: DALLAS MUSIC SHOP ROVINJ, Carera 72, 052/813-493;william.dobrovic.link@pu.t-com.hr

ZADAR
: DALLAS MUSIC SHOP ZADAR,Široka ulica 2, 023/315-413;dms-zadar@mars-music.hr

SPLIT:DALLAS MUSIC SHOP SPLIT, Narodni trg 14, 021/314-133;dms-split@mars-music.hr

ŠIBENIK:DALLAS MUSIC SHOP ŠIBENIK,Kralja Tomislava 4, 022/214 883; dms-sibenik@mars-music.hr

OSIJEK: LUMINIS, Županijska 1, 031/326 042; info@luminis.com.hr

PRODAJNA MJESTA TURISTIČKIH PAKETA:

Via Tours d.o.o.

Playground Youth Travel & Events

ZAGREB

Krešićeva 32, Tel: 01/6110161

ZABOK

M. Gupca 97, Tel: 049/502-432