Fox

Početna scena nove hit-serije Outcast u Zagrebu

20.05.2016 u 10:26

Bionic
Reading

Zagreb je jedan od 12 svjetskih gradova izabranih za premijerno predstavljanje početne scene nove hit-serije Outcast

Počevši od 21. svibnja pa do 3. lipnja, diljem svijeta otkrivat će se oslikani murali s prvim kadrovima nove hit-serije 'Outcast', originalne produkcije Fox International Studios.

Riječ je o jedinstvenom globalnom projektu u kojem, osim Zagreba, sudjeluju London, Stockholm, Sofija, Istanbul, Berlin, Singapur, Jakarta, Kuala Lumpur, Manila, Napulj te Sydney.

U svakom od ovih gradova ulični umjetnici i grafiteri oslikat će na gradskim zidovima, mostovima ili sličnim velikim površinama po jedan kadar početne scene ove dugo iščekivane serije. Serija 'Outcast' temelji se na stripu Roberta Kirkmana, autora megapopularnih 'Živih mrtvaca', i Paula Azaceta.

Zagrebu je pripala čast da predstavi upravo početni kadar prve scene serije, a oslikat će ga Slaven Kosanović Lunar, poznati hrvatski street artist i grafiter. Lunar će 'zagrebački' kadar serije oslikati na lokaciji Studentskog centra, na velikom zidu vanjske strane kinodvorane. Na službenoj stranici Foxa na Facebooku, www.facebook.com/FOXTVCroatia, pratit ćemo Lunara i oslikavanje murala te moći sudjelovati u nagradnom natječaju i osvojiti karte za ekskluzivni screening prve epizode serije 'Outcast'! Sve novosti vezane za seriju dostupne su na webu www.foxtv.hr/serije/fox/outcast. Uz Lunara, u projektu sudjeluju mnoga velika imena svjetske grafiterske scene te će trenutno najpoznatiji svjetski grafiter koji djeluje pod imenom Areo predstaviti London i oslikati osmi kadar početne scene 'Outcasta'.

Samo ocrtavanje zida u Zagrebu će trajati puna dva dana – u ponedjeljak 30. i utorak 31. lipnja - a svi zainteresirani moći će gledati tokom tog razdoblja Lunara na djelu. Na istoj lokaciji bit će dostupan i poseban kod s kojim će fanovi moći otključati 'tajni sadržaj' na web stranicama posvećenima ovoj globalnoj akciji. Na kraju akcije kadrovi iz svih gradova će biti prikazani na web stranicama, s fotografijama i atraktivnim videoprikazima, te će tako, prikazani zajedno, stvoriti prve kadrove serije 'Outcast'.


Ova serija prati lik Kylea Barnesa, mladića iz Zapadne Virdžinije od najranijeg djetinjstva opsjednutog demonima, koji pokušava pronaći odgovore koji bi mu omogućili normalan život. No Barnes pritom otkriva stvari koje bi njegovu sudbinu i sudbinu cijeloga svijeta mogle zauvijek promijeniti.

Prva epizoda dugo čekane serije bit će u Hrvatskoj emitirana na Foxu odmah nakon otkrivanja murala 6. lipnja u 23 sata, istovremeno kad i u ostale 124 zemlje diljem svijeta, osim SAD-a.