CARRIE SPAŠAVA MODNI BREND

Sarah Jessica od modne ikone do kreativne direktorice

31.05.2010 u 15:45

Bionic
Reading

Zahvaljujući ulozi Carrie Bradshaw koja ju je nepovratno obilježila, Sarah Jessica Paker je osim titule modne ikone dobila i priliku da se okuša kao glavna kreativna direktorica modne kuće Halston

Lude, ultramoderne i šik kombinacije koje je nosila u seriji, a zatim i u filmskom izdanju, Sarah Jessicu Parker formirale su kao samosvjesnu trendsetericu koja diktira modu, a znanje stečeno na snimanju 'Seksa i grada' pretočila je i u stvarni život.

Prepoznale se to i modne kuće pa su se stale natjecati tko će je obući, jer sve što ona nosi biti će zamijećeno. Američka modna kuća Halston, na čelu koje su Jimmy Choo i Tamara Mellon, uspjela ju je osvojiti svojim krpicama, ali još i više ponudom kojoj jednostavno nije mogla odoljeti. Ponuđeno joj je mjesto glavne kreativne direktorice Halstona, i to za izdašnu svotu od milijun funti. Povjeren joj je zadatak da dizajnira njihovu jeftiniju liniju odjeće Halston Heritage, a otkada je počela njihova suradnja Sarah Jessica koristila je svaku priliku da se pojavi u nekom od Halstonovih modela.

Uz pomoć imidža i slave Sarah Jessice Parker Halston je odlučio pokušati povratiti staru slavu i identitet modne kuće koji je poljuljan nakon što ih je 2007. preuzeo jedan investicijski fond. Angažiranje zvijezde 'Seksa i grada' čini se da je bio dobar potez budući da su ubrzo nakon početka suradnje počeli pristizati pozitivniji izvještaji o poslovanju.