ODABRANO 8 POLUFINALISTA

Za mentore je najteži dio showa 'The Voice' završio

10.04.2016 u 10:48

Bionic
Reading

U drugoj emisiji uživo, za natjecatelje najzahtjevnijem dijelu showa 'The Voice - Najljepši glas Hrvatske', odabrano je osam polufinalista o čijoj će daljnoj sudbini iduće subote svojim glasovima odlučivati isključivo gledatelji i slušatelji

U polufinale gledatelji i slušatelji su svojim glasovima poslali po jednog kandidata iz svakog tima, a pred mentorima je večeras posljednji put bio težak zadatak odlučivanja koji od kandidata iz tima neće nastaviti natjecanje.

Drugu emisiju nastupa uživo otvorio je Tonyjev tim, a led je probila Monika Perić Vanninom pjesmom 'Kao da me nema', svojom prvom izvedbom pjesme na hrvatskom. Odličnom otvaranju večeri pridružili su se Edgar Rupena s nešto laganijom pjesmom 'Pismo ćaći' koju je spektakularno završio dugim tonom, za koji mu je Iva priznala da traje dulje nego njeno zadržavanje daha pod vodom, i Ana Androić Knežević s pjesmom 'Runnin' (Lose it all)'. Ne skrivajući ponos zbog sva tri svoja kandidata, Tony je ipak uputio malu kritiku Edgaru rekavši mu da mora malo paziti na druge kandidate i da ne smije biti tako dobar.

Dečak je Tonyju poručio da ima razloga biti ponosan, a kao favorita istaknuo je Edgara. Zbog bronhitisa koji ga muči posljednjih tjedana, Jacques je zamolio Edgara da mu posudi dio pluća. Jedino je Indira našla zamjerku Edgaru da igra na sigurno i da bi htjela čuti od njega nešto drugačije, a pohvalivši Moniku da joj super stoji brza Vannina pjesma, kao najboljom u Tonyjevu timu proglasila je ipak Anu.

Publika se složila s većinom mentora i u polufinale poslala Edgara. Uz konstataciju da jedva čeka idući tjedan kad ovo više neće morati raditi, Tony je kući poslao Anu i u polufinale poveo Moniku.




Petra Vurušić nastupila je prva iz Jacquesova tima otpjevavši 'Love on top' od Beyonce. Pored ljepote Petrinog glasa, Jacques je ukazao na moment povjerenja u njenoj izvedbi i rekao da bez obzira kome je pjevala, on joj je vjerovao. 

Otpjevavši pjesmu Brune Marsa 'Just The Way You Are' Alen Đuras je potvrdio da ima sve preduvjete da postane velika zvijezda, no mentor Jacques je zamolio da se ipak ne zanemari njegov prekrasan glas, koji bi po njegovom mišljenju lako mogao biti i The Voice.

Izvedbom Morcheebine pjesme 'Rome Wasn't Built In A Day' Rea Matić je, po Jacquesovom sudu, nadmašila sva očekivanja.

'Imao sam osjećaj da sam sudac na američkom 'The Voiceu', a mislim da smo čak i bolji. Svi troje ste bili odlični, ne znam što ću', zavapio je Jaques.

Indiri nije jasno kako je Petra s lakoćom otpjevala kondicijski zahtjevnu pjesmu, a i Tony i Ivan su se složili kako je pred nju stavljen najteži zadatak. No dok je Ivanu Petru bilo 'baš sočno' slušati, Tonyja je oduševila Reina izvedba.

Najviše glasova publike dobio je Alen Đuras, a Jacques je otkrio da su Petra i Rea bile uvjerene u taj ishod glasovanja.

'Već sam gubio vjeru u tebe, ali kao što je Indira rekla, ti si danas nadmašila sebe', rekao je Petri Jacques i u suzama se oprostio od Ree.


Iz Ivanova tima prva je nastupila mlada Stefany Žužić koja je zbog večerašnjeg nastupa u 'The Voiceu' propustila maturalnu večer. Za njenu izvedbu Terezine pjesme 'Moja posljednja i prva ljubav' mentor Ivan je ustvrdio kako je nevjerojatno da sa samo 18 godina ovako suvereno vlada pozornicom.

'Glazba je odricanje, to ti mogu potvrditi moji kolege, jer te nema doma kad te treba biti. Večeras ti je maturalna večer, a ti si nam osim predivnog glasa pokazala da ispunjavaš još jedan preduvjet za bavljenje glazbom', rekao je Ivan Stefany.

Na samo sebi svojstven način Vedran Ljubenko otpjevao je pjesmu 'Billie Jean' Michaela Jacksona. 'Bio si apsolutno u pjesmi', rekao mu je Ivan i uz opasku da ima glas kakvog nema na ovoj sceni izrazio nadu da će na sceni i ostati.

'Što ti radiš s tim glasom, nije normalno', rekao je Ivan Tajani Belini nakon što je otpjevala pjesmu 'Forever Young' i preporučio se za satove pjevanja u njenom zboru Izvor.

Tony i Indira izrazili su divljenje Vedranovom karakteru a Jacques je zaključio da bi Vedran zvučao sjajno i da pjeva telefonski imenik. No Jacques bi na sceni najradije volio vidjeti Stefany koja bi bila ugodna promjena jer, kako kaže, 'osim što prekrasno izgleda, zna i pjevati'.

Tajana Belina dobila je najviše glasova publike. 'Stefany je prošla školu kroz sva tri tima', rekao je mentor Ivan i donio posljednju tešku odluku u ovogodišnjem 'The Voiceu': 'Sa mnom ide Vedran.'



Posljednji je nastupio Indirin ženski tim. Za izvedbu Vannine pjesma 'Ako je vrijedilo išta' Indira je 19-godišnjoj Luciji Lučić rekla da zvuči kao pjevačica s golemim iskustvom. Ruža Janjiš je po Indirinom mišljenu sa zaista zahtjevnom pjesmom Demi Lovato 'Skyscarper' pokazala kakav je borac, a Eni Jurišić s Oliverovom 'Što učinio si ti' tko je kraljica stagea funka i soula.

Tonyja je ova faza emisije podsjetila na predizborno vrijeme. 'Svi su propjevali i svi obećavaju', rekao je Tony i pozvao sve glasače da izađu na 'izbore'.

Ivan smatra da nije pogođena pjesma uz Enin neobičan glas pa bi na Tonyjevim izborima glasao za Ružu. I Jacques se složio s Ivanom poručivši Ruži 'rođena si za glazbu, u glazbi i ostani'.

'Malo mi je žao što mi iz BiH ne možemo glasati telefonom, ali naći ćemo mi već načina', rekla je u snimci prije Ružina nastupa njena nećakinja iz Odžaka. I čini se da se nije šalila. Između Eni i Lucije, mentorica Indira se odlučila za iskustvo i zrelost pa natjecanje nastavlja Eni Jurišić.