Mediamorfoze

'Uradi sam'  vremena zaglušena bukom amatera
1

'Uradi sam' vremena zaglušena bukom amatera

Participativna kultura jedna je od morfotičnih posljedica digitalnog doba. Tehnologija je omogućila i promovira stapanje kreatora i konzumenata. Dio te priče su i Bing Crosby, Beck, Nick Cave, Instagram, Kickstarter i naravno Andrew Keen.

opširnije
James Bond, agent kulturnih promjena
3

James Bond, agent kulturnih promjena

Kako 21. stoljeće sve više postaje stoljeće slike i zvuka, a sve manje stoljeće riječi, film bi kao medij mogao igrati sve važniju ulogu. Najnovija James Bondova uloga je po uspjehu kod kritičara i na blagajnama jedna od kulturno najdominantnijih. Kakve su i koliko su uspješne ideološke misije agenta 007?

opširnije
Kakvo je to prijateljsko novinarstvo?
1

Kakvo je to prijateljsko novinarstvo?

Igre vijesti radikalno su drugačiji način pakiranja informacija. Može li virtualno iskustvo izbjeglištva u Darfuru, novinarskog zadatka na Haitiju ili sudjelovanja u spašavanju čileanskih rudara kroz interaktivnu involviranost publike stvoriti kontekst i značenje za kojim novinarstvo toliko teži?

opširnije
Telefonske morfoze i naše digitalne psihoze
9

Telefonske morfoze i naše digitalne psihoze

U hiperpovezanom svijetu, opsjednuti smo permanentnom višezadaćnosti i simultanim višebojima na komunikacijskim kanalima. Bolujemo li od poremećaja višestruke osobnosti?

opširnije
Prethodna 1 2
Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Pomoć
© T-Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.