ŠRC Šalata

Body Count i Ice T objavili singl ‘Psychopath’ s novog albuma uoči nastupa u Zagrebu

20.05.2024 u 14:36

Bionic
Reading

ŠRC Šalata, Zagreb // nedjelja, 16. lipnja 2024.

Mitski Body Count iz Los Angelesa objavili su singl ‘Psychopath' s nadolazećeg albuma, a u Zagreb dolaze na stadion Šalata u nedjelju 16. lipnja 2024.

Četiri godine nakon što su osvojili Grammyja za ‘Bum-Rush', Body Count objavljuju novi singl. Pjesma ‘Psychopath' prvi je uvid u novi album ‘Merciless' kojeg će objaviti ove godine. Na pjesmi gostuje i vokalist Joe Badolato iz Fit For An Autopsy koji nadopunjuje razjarene vokalne dionice koje potpisuje Ice T. ‘Sve je počelo s glazbom. Zvuči kao da biste mogli biti u glavi psihopata. Glazba je psihotična, a ja sam trebao pjevati o nečem ludom', Ice T objašnjava kako je nastao singl ‘Psychopath'.

BODY COUNT - Psychopath (feat. Joe Bad) (LYRIC VIDEO) Izvor: Društvene mreže

Eksplozivna nova pjesma pokazuje da su Ice T i Body Count u punom naponu snaga i nakon više od 35 godina karijere, te spremni za turneju. Merciless Tour bit će prilika čuti presjek karijere, kao i neke nove pjesme s nadolazećeg istoimenog albuma i s nagrađivanog ‘Carnivore'.

Jedan od najvećih bendova koji spaja hip hop i metal tijekom turneje će nastupiti kao headlineri na velikim svjetskim pozornicama, uz svirke poput onih na europskim festivalima Rock am Ring i Nova Rock, a neumorni Body Count održat će stadionski nastup na zagrebačkoj Šalati 16. lipnja. Pioniri crossovera predvođeni jednim od najvećih rap izvođača svih vremena, velikim Ice T-jem, zagrebački povratak zakazuju nakon šest godina i mjesecima unaprijed rasprodanog koncerta u Boćarskom domu.

BODY COUNT - Bum-Rush (OFFICIAL VIDEO) Izvor: Društvene mreže

Body Count sviraju sirovi old school crossover, brutalnu mješavinu hip hopa i metala. Kroz godine su mijenjali postavu, raspadali se i ponovo sastavljali, no kultno sljedbeništvo uvijek ih je čekalo na koncertima diljem svijeta.

Početak benda jedna je od najvećih priča svjetske alternativne scene. Ice T je, osim rapa, u mladosti bio veliki fan hard rocka i metala. Tijekom 80-tih je stvorio ime na hip hop sceni, pa se početkom 90-tih posvetio i bendu koji je osnovao s prijateljima iz srednje škole. Prve nastupe Body Count su imali na Lollapaloozi kada im je Ice T poklonio pola satnice seta, a prvu snimku na njegovom ‘O.G. Original Gangster', jednoj od najvažnijih gangsta rap ploča.

Izvor: Društvene mreže

Sve je eksplodiralo debijem i kontroverznim singlom ‘Cop Killer', uz ništa manje opasne ‘KKK Bitch', ‘Evil Dick', ‘Momma’s Gotta Die Tonight', ‘There Goes The Neighborhood' te ‘Body Count’s In The House', jednom od favorita mnogih rock klubova ovih prostora. Album je digao na noge bijelu Ameriku, pa je ‘Cop Killer' zamijenjen manje problematičnom verzijom pjesme ‘Freedom Of Speech'. U posljednjem desetljeću objavili su albume ‘Manslaughter', ‘Bloodlust' čiji singl ‘Black Hoodie' je bio nominiran za Grammyja i ‘Carnivore' koji im je donio Grammyja za najbolju metal izvedbu.

Neuništivi Ice T i Body Count kroz tri desetljeća pokazuju da su izdržali test vremena i da su jedna od najtraženijih live atrakcija na planeti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Promo

Ulaznice su dostupne po cijeni od 39 eura, a na dan koncerta 43 eura. Ulaznice za VIP tribine su 67 eura. Kupiti se mogu online na Eventimu i na njihovim prodajnim mjestima, dok će hard copy ulaznice biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.