U SUSRET BLAGDANIMA

Evo koju je fotografiju za božićnu čestitku odabrao kralj Charles III

10.12.2023 u 17:15

Bionic
Reading

Fotografija novookrunjenog britanskog kralja Charlesa III i kraljice Camille u Buckinghamskoj palači nakon krunidbe odabrana je za božićnu čestitku kraljevskog para, priopćila je Buckinghamska palača

Charles III je okrunjen za kralja u svibnju, osam mjeseci nakon što je stupio na prijestolje, na veličanstvenoj ceremoniji u londonskoj Westminsterskoj opatiji s poviješću dugom više od 1000 godina.

Kralj je na footgrafiji prikazan kako nosi krunu Carsku državnu krunu, plašt (Robe of Estate) i krunidbenu tuniku, a Camilla nosi krunu kraljice Mary, plašt i haljinu koju je dizajnirao Bruce Oldfield.

Fotografiju je snimio Hugo Burnand u Prijestolnoj dvorani, priopćila je Buckinghamska palača.

Princ William, prijestolonasljednik engleske krune i njegova supruga, Kate Middleton, odlučili su se za nešto posve drukčije - vrlo neformalnu fotografiju sa svojom djecom, princom Georgeom, princezom Charlotte i najmlađim članom obitelji, princom Louisom.

'Naša obiteljska božićna čestitka za 2023.,' napisali su princ i princeza od Walesa na svom zajedničkom Instagram profilu te dodali emotikon božićnog drvca i srca. Poruka je bila uz lijepu i decentnu crno-bijelu fotografiju peteročlane obitelji.

  • +8
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: JAMES VEYSEY / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / I-IMAGES / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

Za obiteljski portret koji se željno iščekivao peteročlana obitelj čak se i modno uskladila s bijelim košuljama i tamnim hlačama. Preslatka princeza Charlotte baš kao i njezina mama, princeza od Walesa, nosila je traperice dok su dečki i tata nosili tamne hlače.