prestižan show

Hip-hop spektakl na Super Bowlu: Skupi automobili, svirka uživo, atraktivni plesači i upečatljiva scenografija

14.02.2022 u 09:03

Bionic
Reading

U nedjelju su Dr. Dre, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar and Snoop Dogg pripredili neviđen show na poluvremenu Super Bowla 2022. u Los Angelesu

Sve je počelo nastupom repera Dr. Drea koji je doslovce 'izašao iz poda' ispred golemog miks pulta, a nakon taktova prepoznatljiva refrena 'The Next Epizode', pojavio se i Snoop Dogg. Pjesmom 'California Love' reperi su odali počast pokojnom kolegi 2Pacu, koji je ubijen 1996. godine.

Sljedeći je nastupio 50 Cent, koji je na pozornici ovogodišnjeg Super Bowla doslovce visio naglavačke izvodeći svoj najveći hit 'In Da Club' s plesačicama. Nakon Kendricka Lamara koji je nastupio okružen muškarcima u crnom odijelu, na pozornicu je stupila Mary J. Blige koja se pojavila u bijelom i šljokičastom izdanju uz pratnju atraktivnih prateći plesačica, koji su kasnije nestali dok je solo pjevala 'No More Drama'. Prije nastupa je, javlja People izjavila da joj se čast nastupati uz svoje muške kolege kao jedina žena u 'postavi'.

  • +4
Super Bowl 2022 Show Izvor: Profimedia / Autor: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Uslijedio je Eminem koji je izveo 'Forgot About Dre' i 'Lose Yourself'. Na kraju svog nastupa reper je kleknuo, referirajući se na NFL igrača Colina Kaepernicka, koji je istu stvar napravio tijekom izvođenja državne himne 2016. Njegova gesta nakon toga postala je sinonim za pokret Black Lives Matter. Dre je na kraju showa sjeo za klavir, svirajući hit 'Still D.R.E.'. Uoči nastupa izjavio je da će to biti 'jedno od najvećih uzbuđenja u njegovoj karijeri.

Show koji će se osim po 'živoj' svirci pamtiti po zanimljivoj scenografiji i skupocjenim automobilima, završio je tako da su se svi izvođači skupili na vrhu građevinske strukture. Posebnost ovogodišnjeg 'izdanja' bili su gluhonijemi reperi Sean Forbes i Warren 'WaWa' Snipe koji su izveli prepjeve svake od pjesama na znakovnom jeziku, što je prvi put da je NFL uključio nastupe na znakovnom jeziku. Spektakl na SoFi stadionu u Los Angelesu kapaciteta 70.000 posjetitelja.